Ватрушки з мясом

Ватрушки з мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати під силу навіть молодої господині.

Інгредієнти

Тісто
Борошно – 350 гр
Дріжджі мокрі – 30 гр
Молоко 2,5% – 100 мл
Цукор – 40 г
Маргарин – 50 гр
Сметана 20% – 70 гр
Яйце – 1 шт
Начинка
Куряче філе – 400 гр
Цибуля – 1 шт
Масло вершкове – 50 гр
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Заливка
Сметана – 100 мл
Сіль – за смаком

Як приготувати Ватрушки з м’ясом

М’ясні ватрушки нікого не залишать байдужими. Дуже смачно і ситно. Аромат стоїть такий, що навіть сусіди збігаються спробувати цієї смачної домашньої випічки.

Покроковий рецепт

Опара

Опара
У тепле молоко кинути 0,5 ч. ложки цукру, 2-3 ч. ложки борошна. Розмішати, накрити рушником, залишити на 30-40 хвилин у тепле місце до появи “шапки”.

Тісто

Тісто
Борошно просіяти, додати сіль, цукор, розм’якшений потертий на крупній тертці маргарин і влити сметану. Тісто розтерти у велику крихту.


З’єднати тісто з опарою. Вимісити до еластичного стану. Накрити рушником і дати постояти 10-15 хвилин в теплому місці. Знову добре вимісити. Якщо є час можна ще раз дати підійти.

Начинка

Начинка
Філе відварити і підсмажити до золотистого кольору на соняшниковій олії цибулю. М’ясо перебити блендером, додати цибулю, вершкове масло. Посолити і поперчити за смаком.


Тісто розкачати в прямокутний пласт товщиною 1 см. Зверху покласти начинку. Згорнути рулетом, широкий край защипнути, порізати кружальцями товщиною 1,5 див. Виходять рулетики-булочки.

випікати 30 хвилин


Деко застелити пергаментним папером і змастити соняшниковою олією. Покласти ватрушки з м’ясом, дати тісту піднятися. Ватрушки змастити збитим яйцем. Посадити в розігріту до 180 С духовку. Випікати 30 хвилин.

Готові булочки з м’ясом змастити сметанною заливкою. Покласти випічку в миску і накрити кришкою. Дати настоятися.