Приготувати під силу навіть молодої господині.
Інгредієнти
Тісто | |
Борошно – 350 гр | |
Дріжджі мокрі – 30 гр | |
Молоко 2,5% – 100 мл | |
Цукор – 40 г | |
Маргарин – 50 гр | |
Сметана 20% – 70 гр | |
Яйце – 1 шт | |
Начинка | |
Куряче філе – 400 гр | |
Цибуля – 1 шт | |
Масло вершкове – 50 гр | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Заливка | |
Сметана – 100 мл | |
Сіль – за смаком |
М’ясні ватрушки нікого не залишать байдужими. Дуже смачно і ситно. Аромат стоїть такий, що навіть сусіди збігаються спробувати цієї смачної домашньої випічки.
Покроковий рецепт
Опара
Опара
У тепле молоко кинути 0,5 ч. ложки цукру, 2-3 ч. ложки борошна. Розмішати, накрити рушником, залишити на 30-40 хвилин у тепле місце до появи “шапки”.
Тісто
Тісто
Борошно просіяти, додати сіль, цукор, розм’якшений потертий на крупній тертці маргарин і влити сметану. Тісто розтерти у велику крихту.
З’єднати тісто з опарою. Вимісити до еластичного стану. Накрити рушником і дати постояти 10-15 хвилин в теплому місці. Знову добре вимісити. Якщо є час можна ще раз дати підійти.
Начинка
Начинка
Філе відварити і підсмажити до золотистого кольору на соняшниковій олії цибулю. М’ясо перебити блендером, додати цибулю, вершкове масло. Посолити і поперчити за смаком.
Тісто розкачати в прямокутний пласт товщиною 1 см. Зверху покласти начинку. Згорнути рулетом, широкий край защипнути, порізати кружальцями товщиною 1,5 див. Виходять рулетики-булочки.
випікати 30 хвилин
Деко застелити пергаментним папером і змастити соняшниковою олією. Покласти ватрушки з м’ясом, дати тісту піднятися. Ватрушки змастити збитим яйцем. Посадити в розігріту до 180 С духовку. Випікати 30 хвилин.
Готові булочки з м’ясом змастити сметанною заливкою. Покласти випічку в миску і накрити кришкою. Дати настоятися.