Ватрушки з сиром та родзинками

Ватрушки з сиром і родзинками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ватрушка з сирною начинкою – це ідеальний сніданок і чудове доповнення до чашки чаю або какао.

Інгредієнти

Борошно – 3 склянки + 1 ст. ложка
Цукор – 6 ст. ложок
Яйця курячі – 1 шт.
Дріжджі – 11 гр.
Вершкове масло – 1 ст. ложка
Рослинне масло – 2 ст. ложки
Сир – 200 гр.
Молоко – 1,5 склянки

Як приготувати Ватрушки з сиром та родзинками

Ватрушки можна сміливо вважати традиційним блюдом слов’янської кухні. Солодка здоба з сирною начинкою давно полюбилася більшості з нас, хоча начинка у булочок може бути різною: мак, повидло, фрукти і ягоди. Ватрушка з сирною начинкою – це ідеальний сніданок і чудове доповнення до чашки чаю або какао. Зараз ми приготуємо це просте і дуже смачне ласощі.

Покроковий рецепт


Змішуємо борошно (3 склянки), цукор (3 ст. ложки), дріжджі.


Вливаємо в суху суміш вже розтануло масло і тепле молоко.

Замішуємо тісто рясно змастивши руки соняшниковою олією.

Залишаємо вийшов м’який грудку тіста підходити, на годину в теплому місці.



Робимо сирну начинку: збиваємо білки з цукром і сіллю і вливаємо їх в сир. Всипаємо туди промитий ізюм і ложку борошна і все перемішуємо.

Від підійшов тесту відриваємо шматочки і робимо з них невелику плоску корж і перекладаємо на деко, застелене пергаментом і змащений рослинним маслом.

За допомогою склянки чи іншій ємності робимо в майбутніх булочках невеликі поглиблення і наповнюємо їх сиром.

Змащуємо ватрушки жовтком і ставимо деко в розігріту духовку на 20-25 хвилин.

Ось ватрушки з сиром та родзинками готові – дуже смачні, м’які та ніжні. Спечіть і насолоджуйтеся цим смаком!