Ватрушка з сирною начинкою – це ідеальний сніданок і чудове доповнення до чашки чаю або какао.
Інгредієнти
Борошно – 3 склянки + 1 ст. ложка | |
Цукор – 6 ст. ложок | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Дріжджі – 11 гр. | |
Вершкове масло – 1 ст. ложка | |
Рослинне масло – 2 ст. ложки | |
Сир – 200 гр. | |
Молоко – 1,5 склянки |
Ватрушки можна сміливо вважати традиційним блюдом слов’янської кухні. Солодка здоба з сирною начинкою давно полюбилася більшості з нас, хоча начинка у булочок може бути різною: мак, повидло, фрукти і ягоди. Ватрушка з сирною начинкою – це ідеальний сніданок і чудове доповнення до чашки чаю або какао. Зараз ми приготуємо це просте і дуже смачне ласощі.
Покроковий рецепт
Змішуємо борошно (3 склянки), цукор (3 ст. ложки), дріжджі.
Вливаємо в суху суміш вже розтануло масло і тепле молоко.
Замішуємо тісто рясно змастивши руки соняшниковою олією.
Залишаємо вийшов м’який грудку тіста підходити, на годину в теплому місці.
Робимо сирну начинку: збиваємо білки з цукром і сіллю і вливаємо їх в сир. Всипаємо туди промитий ізюм і ложку борошна і все перемішуємо.
Від підійшов тесту відриваємо шматочки і робимо з них невелику плоску корж і перекладаємо на деко, застелене пергаментом і змащений рослинним маслом.
За допомогою склянки чи іншій ємності робимо в майбутніх булочках невеликі поглиблення і наповнюємо їх сиром.
Змащуємо ватрушки жовтком і ставимо деко в розігріту духовку на 20-25 хвилин.
Ось ватрушки з сиром та родзинками готові – дуже смачні, м’які та ніжні. Спечіть і насолоджуйтеся цим смаком!