Домашня випічка завжди наповнює будинок приголомшливим ароматом, теплом і атмосферою затишку.
Інгредієнти
Тісто листкове – 250 г | |
Сир – 100 г | |
Цукор – 30 г | |
Сметана – 50 г | |
Суміш приправ для випічки – за смаком |
Домашня випічка завжди наповнює будинок приголомшливим ароматом, теплом і атмосферою затишку. Благо в сучасному світі будь-яка людина може її приготувати завдяки готовому тісту. Неймовірно прості і смачні ватрушки виходять навіть з листкового тіста.
Покроковий рецепт
Для ватрушок вам знадобиться листкове тісто дріжджове або бездріжджове на ваш смак, сир, цукор, трохи натурального йогурту або сметани, лимон або спеціальні приправи для випічки.
Тісто залишаємо розморожуватися при кімнатній температурі приблизно на півгодини. По закінченні часу нарізаємо наш пласт на тонкі смуги. Ширина приблизно 1 див.
Можна трохи розкачати їх по довжині. Для цього робочу поверхню краще злегка присипати борошном.
Смужки звертаємо улиточками і кладемо на торець. Залишаємо заготовки ще трохи підійти в теплі, щоб випічка була більш повітряна.
Включаємо духовку на розігрів до 180-200°.
Пора братися за начинку. Спочатку змішуємо сир з цукром. В отриману масу додаємо сметану і перемішуємо ще раз. Для аромату видавимо в начинку трохи лимонного соку або скористаємося сумішшю прянощів для випічки. Якщо при змішуванні заглибним блендером начинка виявиться занадто різнорідної з-за зернистості сиру, скористайтесь стаціонарним.
Викладаємо равликів на деко або силіконовий килимок. В центрі кожної заготовки робимо виїмку, злегка натискаючи відповідної за розміром ємністю.
У кожну виїмку викладаємо сирну начинку і відправляємо в духовку. Орієнтовний час приготування: 35 хвилин в залежності від особливостей техніки та виробника тесту.
Готові ватрушки можна змастити зверху шматочком масла, прикрасити варенням або ягодами. Перед подачею дати трохи охолонути. Приємного апетиту!