Це освіжаючий вегетаріанський обідній салат! Рисова локшина легка, горошок надає страві контраст, а маринад надає особливий та вишуканий смак.
Інгредієнти
локшина рисова – 300 г | |
рослинна олія – 2 столові ложки | |
червоний цибуля – 1/2 невеликого нарізаного | |
часник – 1 зубчик подрібнений | |
заморожений зелений горошок – жменька | |
рибний соус – 1 столова ложка | |
сік лайма – 1 столова ложка | |
гострий соус чилі – 1 чайна ложка | |
цукор – 1 чайна ложка | |
солоний арахіс – жменя подрібнений | |
зелена цибуля – кілька пір’я | |
мак – щіпка |
Це освіжаючий вегетаріанський обідній салат! Рисова локшина легка, горошок надає страві контраст, а маринад надає особливий та вишуканий смак.
Покроковий рецепт
Рисову локшину відварити за інструкцією, потім перекласти її на друшляк. Відкласти в сторону і дати стекти зайвій воді. По закінченні часу, рисову локшину перекласти в глибокий салатник.
Приготувати заздалегідь маринад. У склянці або невеликій чашці змішайте рибний соус, сік лайма, гострий соус чилі і цукор. Перемішайте все, щоб цукор розчинився. Відкладіть маринад в бік.
Червоний цибулю почистити, порізати не дуже. У сотейник налити трохи олії і обсмажити порізану цибулю. Сюди ж закинути очищений, дрібно посічену або чавлений (через чеснокодавку) часник. Смажте часник і цибулю протягом 2 хвилин.
Потім до цибулі і часнику додайте заморожений горох. Добре перемішайте і тушкуйте ще 2 хвилини. Далі, вилийте маринад з рибного соусу, який ви приготували раннє. Розмішайте все як слід. Готуйте горох ще хвилину, а потім вимкніть вогонь.
З’єднайте горох і локшину, нарізаний зелена цибуля і насіння маку, перемішайте. Ну ось і готовий холодний салат з рисової локшини з горохом і освіжаючим, пряним тайським маринадом …
Розкладіть салат по глибоких мисках, прикрасити подрібненим солоним арахісом і зеленню. Приємного апетиту!