Великдень на ряжанці і молоці

Великдень на ряжанці і молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Трьом шоколад і «добуваємо» цедру апельсина, натерши його шкірку на дрібній тертці. Відкладаємо в сторону.
Змішати в каструльці молоко і ряжанку. Нагріти суміш на малому вогні до утворення пластівців (приблизно до 80 °C). Але не доводьте до кипіння! Зняти каструльку з вогню і охолодити. Потім охолоджену суміш перекинути на друшляк, дати стекти сироватці. На це піде близько 1 години.

Викласти згорнуту масу в друшляк з марлею. Підвісити на 1 годину.

В отриману сирну масу з ряжанки і сиру додати сметану, цукор і розм’якшене (але не розтоплене!) вершкове масло. Все перемішати. Бажано подрібнити блендером до утворення однорідної маси.

Тепер ділимо масу навпіл і в одну частину додаємо тертий шоколад, а в іншу додаємо цедру апельсина і кілька крапель лимона (за смаком). Перемішуємо.

Пасочницу викласти вологою марлею так, щоб не було складок. Заповнити форму сирною масою, чергуючи шари.

Краї марлі укласти зверху. Зверху покласти невелику тарілку і поставити невеликий вантаж (банку з водою). Форму поставити в ємність з бортиками і прибрати в холодильник мінімум на 12 годин. Періодично рідина з ємності зливати.

Перед подачею перевернути великдень на красиву тарілку, зняти форму і марлю. Прикрасити сирну паску і подавати до столу!