Вершкове желе c фруктами

Вершкове желе c фруктами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вершки виливаємо в каструлю і ставимо на повільний вогонь, не більше 30-40 градусів. Вичавлюємо сік половини лимона і апельсина в каструлю. Можна, при бажанні, додати дрібно натерту цедру апельсина і лимона, але тоді необхідно процідити суміш перед додаванням желатину!!!

Додаємо цукор і ванільний цукор, не перемішуємо!!!

Як тільки цукор почне трохи растапливаться, додаємо 1 чайну ложку меленої кориці! Перемішуємо ретельно. Доводимо отриману суміш до кипіння. Вимикаємо.

Желатин розвести окропом, перемішуємо до однорідності і вливаємо в каструлю з сумішшю. Туди ж додаємо коньяк і лікер. Перемішуємо, що б желатин не осел, до 5 хвилин.
За цей час суміш охолоне і її можна розливати по формочках!
Відправляємо в холодильник на 2 години!


Очистити ківі і грушу, нарізати середніми скибочками, дати соку стекти. Потім перемішати з вином, і дати просочитися.


Через дві години, виймаємо формочки з желе, акуратно перевертаємо їх на тарілки.
Желе зверху посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо нарізаними фруктами у вині!