Чудовий, з неймовірним ароматом відкритий пиріг з начинкою лаймовою
Інгредієнти
Тісто: | |
Вершкове масло, розтоплене – 100 г | |
Печиво – 300 г | |
Начинка: | |
Яєчні жовтки – 3 шт. | |
Згущене молоко – 1 банка | |
Лайма, цедра і сік – 2-3 штук | |
Прикраса: | |
Ягоди по сезону | |
Солодкі лайми: | |
Цукор – 1/2 чашки | |
Вода – 1 чашка | |
Лайм, тонко нарізаний – 1 шт. |
Дуже простий цитрусовий відкритий пиріг. Тісто викладається за формою і заливається начинка. Після випічки пиріг повинен обов’язково охолонути, щоб начинка затверділа. Начинка трохи схожа на пиріг Key Lime pie.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 170 градусів.
В кухонний комбайн помістіть печиво і подрібніть до стану крихти. Додайте розм’якшене вершкове масло. Все перемішайте, повинно вийде тісто.
Отримане тісто перекладіть у форму для випічки, розподіліть по всій поверхні, формуючи бортики. Поставте випікати у вже розігріту (!) духовку на 15 хвилин. Потім вийміть і охолодіть основу.
Для начинки збити жовтки протягом 3 хвилин. Додати згущене молоко і сметану, збиваючи до отримання гладкої маси. Додайте цедру і сік лайма. Дозвольте суміші осісти протягом 10 хвилин, потім вилийте в свою основу. Поставте пиріг з начинкою в духовку. Випікайте протягом 25 хвилин або поки пиріг не приготуватися. (Спочатку начинка може бути трохи рідкої). Після випічки пиріг слід остудити, щоб начинка злегка “схопилася”.
Приготуємо цукрові лаймики.
Для цього висипте цукор на сковороду і налийте воду. Нагрівайте все, поки цукор не розчиниться. Додайте скибочки лайма і варіть протягом 10 або 15 хвилин, поки рідина не стане сиропоподібну і лайми не стануть м’якими. Вийміть лайми, укладіть їх на пергаментний папір, остудіть.
Прикрасьте пиріг цукровими лаймами і ягодами. Можна подавати до столу. Приємного чаювання!