З соковитої полуниці, горгонзоли і кешью можна приготувати надзвичайно смачний салат, який обов’язково сподобається всім гостям.
Інгредієнти:
– очищені горіхи кешью (125 р);
– соковита полуниця самого солодкого сорту (470 г);
– рукола (57 р);
– горгонзола (240 г);
– рожевий перець тонкомолотий (3 м);
– лимонний сік свіжовичавлений (18 мл);
– гімалайська сіль харчова (за смаком);
– квітковий мед рідкий (28 мл);
– горіхове масло ароматне (17 мл).
Процес приготування:
Спочатку для вишуканого полуничного салату необхідно приготувати спеціальну заправку, а для цього у заздалегідь підготовлений посуд слід влити лимонний сік.
Насипати в цю ж ємність достатню кількість рожевого перцю, додати сіль і мед, влити горіхове масло, добре перемішати інгредієнти, потім накрити посуд з свіжоприготованою заправкою кришкою.
Очистити від листочків полуницю, промити ягоди, потім підсушити їх і нарізати четвертинками, відправити нарізані плоди в скляний салатник, додати розкришений сир горгонзола.
Не дуже дрібно порубати кешью, відправити ці горіхи в салатник, додати промиту рукколу, влити раніше приготовлену медову заправку, потім акуратно перемішати полуничний салат, за бажанням прикрасити його листям м’яти. Подавати вишуканий полуничний салат з шматочками запеченої курки до святкового столу.