Вітамінний салат з капусти і кореня селери з грінками

Вітамінний салат з капусти і кореня селери з грінками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Вітамінний салат з синьої капусти і кореня селери з смаженими білими грінками готується досить просто. Для початку моєму синю капусту, дрібно шаткуємо, солимо і віджимаємо руками, щоб пустила сік. Залишаємо на обробній дошці на хвилинку і перекладаємо в салатницю.


Потім на тертці для корейської моркви натираємо моркву (візуально красивіше ніж на звичайній тертці), додаємо до капусти.
Далі – дрібно рубаємо цибулю і опускаємо в піалу з холодною водою на 10 хвилин, щоб пішла гіркота (для дорослих необов’язково, а для малечі – вимушена міра). Зціджуємо воду, ще раз промиваємо і додаємо до овочів в салатницю.



На тертці для корейської моркви натираємо корінь селери і теж додаємо до овочів. Сюди ж додаємо рубану зелень (у мене рубаний заморожений кріп), далі рослинна олія (можна і оливкове – ми робимо за настроєм), перемішуємо. Якщо потрібно ще раз досолює.



На розпечену суху сковороду кладемо скибочки хліба і обсмажуємо по 2 хвилини з обох боків до золотистого кольору.
Викладаємо на тарілку і прикрашаємо салат грінками. І уплітаємо ту)
У моїх чоловіків вітамінний салат як доповнення до печеної картоплі, у мене як самостійне блюдо. Іноді на грінки кладу гірчицю. І хоч я не фанатка ПП, вітамінний салат з синьої капусти і кореня селери з білими грінками на вечерю – ідеальний варіант)
Бон апетит!