Вівсянка – ідеальний європейський сніданок у всі часи!
Інгредієнти
Молоко – 2,5 склянки | |
Вівсянка – 100 г | |
Цукор – за смаком | |
Прянощі – за смаком | |
Ваніль – щіпка | |
Сіль – щіпка | |
Родзинки – жменя | |
Журавлина – жменя |
Вівсянка – це завжди ситний, смачний, поживний і смачний сніданок. А в поєднанні з сухофруктами – це відмінний запас корисних жирів, складних вуглеводів і білка з самого ранку. Особливо смачно виходить з журавлиною і родзинками – сушені ягідки надають не тільки насолоду, але і якусь легку кислинку. Ваніль обрамляє ніжну кашу в легені пряні і неймовірно апетитні відтінки. Спробуйте приготувати таку страву на сніданок і ви будете здивовані, якою різною може бути звичайна вівсянка!
Покроковий рецепт
Вилити в тефлонову каструльку необхідну кількість молока. Відправити каструлю на повільний вогонь до повного закипання молока. Слідкуйте за тим, щоб рідина не втекла і не пригоріла.
Відразу після закипання всипати вівсянку, ваніль, щіпку солі і прянощі за смаком. Готувати не більше 8 хвилин для вівсянки дрібного помелу і 12 – для великого.
Як тільки вівсянка стане м’якою і розвареної, додати сухофрукти і цукор за смаком. Перемішати, зняти з вогню і залишити настоюватися у теплому місці не менше 10 хвилин. За цей час вівсянка настоїться і придбає характерний ніжний смак.
Пере подачею полити вівсянку з сухофруктами шматочком вершкового масла.
Блюдо готове до подачі і смачної трапези. Приємного апетиту! Рекомендується подавати вівсянку з солодким джемом, медом або конфітюром.