Вівсяна каша на молоці з ваніллю і сухофруктами

Вівсяна каша на молоці з ваніллю і сухофруктами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вівсянка – ідеальний європейський сніданок у всі часи!

Інгредієнти

Молоко – 2,5 склянки
Вівсянка – 100 г
Цукор – за смаком
Прянощі – за смаком
Ваніль – щіпка
Сіль – щіпка
Родзинки – жменя
Журавлина – жменя

Як приготувати Вівсяна каша на молоці з ваніллю і сухофруктами

Вівсянка – це завжди ситний, смачний, поживний і смачний сніданок. А в поєднанні з сухофруктами – це відмінний запас корисних жирів, складних вуглеводів і білка з самого ранку. Особливо смачно виходить з журавлиною і родзинками – сушені ягідки надають не тільки насолоду, але і якусь легку кислинку. Ваніль обрамляє ніжну кашу в легені пряні і неймовірно апетитні відтінки. Спробуйте приготувати таку страву на сніданок і ви будете здивовані, якою різною може бути звичайна вівсянка!

Покроковий рецепт

Вилити в тефлонову каструльку необхідну кількість молока. Відправити каструлю на повільний вогонь до повного закипання молока. Слідкуйте за тим, щоб рідина не втекла і не пригоріла.

Відразу після закипання всипати вівсянку, ваніль, щіпку солі і прянощі за смаком. Готувати не більше 8 хвилин для вівсянки дрібного помелу і 12 – для великого.

Як тільки вівсянка стане м’якою і розвареної, додати сухофрукти і цукор за смаком. Перемішати, зняти з вогню і залишити настоюватися у теплому місці не менше 10 хвилин. За цей час вівсянка настоїться і придбає характерний ніжний смак.

Пере подачею полити вівсянку з сухофруктами шматочком вершкового масла.

Блюдо готове до подачі і смачної трапези. Приємного апетиту! Рекомендується подавати вівсянку з солодким джемом, медом або конфітюром.