Вівсяне печиво відмінно підійде для затишних сімейних посиденьок. Так само воно є дуже корисним, так як містить велику кількість клітковини, що сприятливо впливає на наш організм, очищаючи його.
Інгредієнти
Вівсяні пластівці – 350 гр. твердих сортів | |
Яйця – 2 шт. | |
Борошно – 150 гр. | |
Сода – 0,5 ч. л | |
Масло рослинне – 4 ст. л. | |
Молоко – 100 мл | |
Банани – 2 шт. дуже стиглі, вони нам будуть замінювати цукор | |
Кориця – 0,5 ч. л. | |
Мелені гарбузове насіння – 1 ч. л. за бажанням | |
Ванільний цукор – 10 гр. | |
Сухофрукти на ваш вибір – 200 гр. родзинки, курага, горіхи, журавлина |
Оскільки печиво готується без цукру – це буде відмінне низькокалорійне ласощі, і Вам не доведеться переживати за свою фігуру.
Покроковий рецепт
1. Збийте яйця , додайте молоко і рослинне масло, все ретельно перемішайте.
2. В окремій ємності змішайте сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, борошно, соду, ваніль, корицю, мелені гарбузове насіння. Добре перемішайте.
3. Змішайте сухі інгредієнти з отриманою сумішшю з яєць і молока, знову все перемішайте.
4. Натріть банани на дрібну тертку, потрібно щоб вийшла кашка.І додайте до отриманої суміші.
5. З’єднайте вівсяну суміш, терті банани, сухофрукти.
6. Надішліть тісто в холодильник на 30 хв.
7. Застеліть деко пергаментом, зліпіть печиво з тіста. Я додала насіння льону для прикраси.
8. Випікайте 30 хвилин в духовці при температурі 180С.
9. Коли печиво охолоне подавайте його з теплим молоком або смачним чаєм. Приємного апетиту!