І пироги, і на хліб і просто до чаю!
Ароматне варення підніме настрій навіть в холодний зимовий вечір!
Інгредієнти
яблука – 1 кг | |
кориця мелена – 1/2 їдальні ложки | |
цукор – 300г можна і менше – якщо не любите солодке варення | |
лимонна кислота – 1 дрібка |
Якщо у вас дуже багато яблук, яких вже просто нікуди подіти, можете приготувати чудове варення!
Зберігати його краще в холодильнику або холодному погребі, а розкладати по невеликих баночках.
Покроковий рецепт
Яблука миємо та очищаємо від насіння і шкірки, готуємо каструлю або ємність, в якій будете варити варення (краще емальований або нержавійку)
Ріжемо яблука, викладаємо їх в каструлю і додаємо цукор.
А далі можна піти двома шляхами: або дати яблук пустити сік – для цього залишаємо каструлю в холодильнику на ніч
Або додаємо трохи води (грам п’ятдесят) і залишаємо на півгодини.
Яблука пустили сік. Тепер ставимо каструлю на повільний вогонь на п’ятнадцять-двадцять хвилин, періодично помішуючи.
Потім вимикаємо вогонь і даємо варенню відстоятися хвилин п’ять. Потім знову на вогонь на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Отже кілька разів, протягом двох годин.
Не забуваємо періодично помішувати варення!
За півгодини до закінчення готування, висипаємо в каструлю корицю і лимонну кислоту.
Перемішуємо.
Даємо варенню трохи охолонути і пюрируем його за допомогою блендера.
Або пропускаємо через сито (попередньо остудивши!)
Варення ще раз добре прогріваємо, як тільки починає кипіти – знімаємо з вогню і закочує в стерилізовані банки. Закатуємо кришками.
Раджу стерилізувати банки в духовці – так швидше.
Отримані варення відмінно підходить для начинки в пиріжки та булочки.
Якщо ви не любитель випічки – їжте ложкою прямо!
Аромат кориці і яблук – кращий зимовий аромат. Спробуйте!