Яблучні оладки з яблук, обсмажених в клярі.
Інгредієнти
Яблука – 2 шт. | |
Яйце – 2 шт. | |
Борошно – 4-6 ст. л. | |
Молоко – 100-150 мл. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Розпушувач – 1/2 ч. л. | |
Кориця – 1/2 ч. л. | |
Сіль – 1/4 ч. л. |
Незвичайно смачні оладки виходять з обсмажених в клярі яблучних часточок. Після обжарювання вони стають схожі на оладки з начинкою з яблучного пюре. Фрукти потрібно вибирати з розсипчастим м’якушем, краще всього підійдуть сорту «Білий налив», «Джона голд», «Ред Делішес».
Покроковий рецепт
З яблук вирізати серцевиною і нарізати їх пластинами завтовшки не більше 5-6 мм.
Яйця збити з цукром, сіллю, корицею і розпушувачем.
Всипати борошно, розмішати.
Поступово, невеликими порціями влити молоко. Тісто має бути густим, як мед, але не крутим.
Обмакнутые в тісто шматочки яблук викладаються на розігріту сковорідку з олією. Обсмажуються 1,5 – хв з одного боку, потім з іншою.
Викласти на паперовий рушник. Подавати посипавши цукровою пудрою.