Яблучні дольки в клярі (оладки)

Яблучні дольки в клярі (оладки) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яблучні оладки з яблук, обсмажених в клярі.

Інгредієнти

Яблука – 2 шт.
Яйце – 2 шт.
Борошно – 4-6 ст. л.
Молоко – 100-150 мл.
Цукор – 2 ст. л.
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Кориця – 1/2 ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.

Як приготувати Яблучні дольки в клярі (оладки)

Незвичайно смачні оладки виходять з обсмажених в клярі яблучних часточок. Після обжарювання вони стають схожі на оладки з начинкою з яблучного пюре. Фрукти потрібно вибирати з розсипчастим м’якушем, краще всього підійдуть сорту «Білий налив», «Джона голд», «Ред Делішес».

Покроковий рецепт


З яблук вирізати серцевиною і нарізати їх пластинами завтовшки не більше 5-6 мм.


Яйця збити з цукром, сіллю, корицею і розпушувачем.

Всипати борошно, розмішати.



Поступово, невеликими порціями влити молоко. Тісто має бути густим, як мед, але не крутим.



Обмакнутые в тісто шматочки яблук викладаються на розігріту сковорідку з олією. Обсмажуються 1,5 – хв з одного боку, потім з іншою.

Викласти на паперовий рушник. Подавати посипавши цукровою пудрою.