Яблучні оладки – чудове осіннє блюдо…
Інгредієнти
Яйця курячі – 2 шт. | |
Кефір – 1 склянка 250 г | |
Цукор – 1/2 стакан | |
Борошно – 1 стакан 200 г | |
Сода – 1 / 2 чайна ложка | |
Сіль – щіпка | |
Яблука – 1 шт. |
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти відповідно до вищевикладеного складу!
Для початку в посуді змішати яйця і цукор, збити в невелику піну (вінчиком або виделкою).
Додати кефір, перемішати.
Після додати дрібку солі і борошно (просіяти крізь сито). Яблуко не очищати від шкірки. Попередньо добре промити під проточною водою, видалити серцевину, натерти на крупній тертці, додати до готового тесту. В кінці (Головне! це додасть тесту пишноти, тісто не опаде при обсмажуванні) додати харчову соду.
Обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору на середньому вогні при мінімальній кількості рослинного масла.
Подати оладки зі сметаною, присипавши цукровою пудрою. Або на Ваш розсуд, можна з варенням або кисло-солодкими ягодами. Готові оладки виходять пишними, а яблуко практично не відчувається. Приємного апетиту!