Пишні оладки (класичні)

Пишні оладки (класичні) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хто з нас не любить у вихідний день з’їсти на сніданок гарячі, пишні оладки? Це смачне блюдо, десерт, яке подається з варенням, медом, джемом, сметаною та іншими солодощами.

Інгредієнти

Сироватка-кефір – 0,5 літ
Яйце – 1 шт.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Цукор – 1-2 ст. л.
Сіль – 1/3 ч. л
Сода – 1/2 ч. л.
Борошно – 300-350 гр.

Як приготувати Пишні оладки (класичні)

Способів приготування безліч – це оладки з яблуками, гарбузом, морквою. Їх готують на соді, разрыхлителе, дріжджах. Ми сьогодні будемо готувати класичні оладки на сироватці (кефірі) з содою.

Покроковий рецепт

Сироватку заздалегідь дістаємо з холодильника і даємо постояти години три, так, щоб вона стала кімнатної температури. Кладемо в неї соду, розмішуємо і даємо постояти.
Окремо в миску вбиваємо яйце, додаємо рослинне масло, сіль, цукор. Добре розмішуємо віночком до однорідності і з’єднуємо з сироваткою.

Порційно додаємо борошно, все перемішуємо, домагаємося однорідності. Даємо тісту постояти 10 хвилин. Після цього тісто вже не перемішуємо.

Налити масло в сковороду, нагріваємо до середньої температури. Столовою ложкою викладаємо тісто, воно не повинно бути рідке, але і не круте, так щоб оладки не вийшли тугими. Печемо оладки до золотистого кольору, постійно перевертаючи, не даючи підгоріти.

Готові оладки викладаємо на серветки і прибираємо зайве масло.

Подавати можна зі сметаною, джемом, медом. Присипати цукровою пудрою і корицею. Тут вже по Вашому смаку.
Приготуйте оладки на сніданок у недільний ранок для своїх рідних і близьких.
Приємного апетиту!