Яблучний крамбл

Яблучний крамбл – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Охолоджуємо масло.
Моя порада: заздалегідь подрібнити масло (180 г) на дрібні кубики (близько 5-7 мм) і покласти в холодильник приблизно на 15-20 хвилин.

2. Готуємо сухі інгредієнти: спеції (по 1/2 ч. л.), борошно (110 м) та цукор (90 г). До них додаємо вершкове масло з холодильника і вимішуємо до однорідної маси.

Порада: тісто краще замішувати в холодній чаші комбайна і за допомогою підручних інструментів (виделка, лопатка). Якщо масло дуже змерзла і не уникнути вплив рук, то все одно намагайтеся звести контакт до мінімуму (адже масло може почати танути).

3. Розплющуємо тісто, загортаємо в харчову плівку (так олія промерзне швидше). Прибираємо в морозильну камеру, приблизно на 30 хвилин.

Термін придатності: 4-5 тижнів.

4. Готуємо яблука. Очищаємо від насіння, шкірки і ріжемо. Можна натерти на тертці.

Якщо яблука швидко темніють, скористайтесь лимонним соком.

5. Змішуємо яблука з борошном (25 г) і цукром (150 г).

6. Беремо будь-яку форму для запікання і викладаємо по дну нарізані яблука, не доходячи до верху приблизно 1 див.

7. Розігріваємо духовку до 160 градусів. Коли вона буде готова натремо на крупній тертці крамбл і викладаємо поверх яблук (шар 1 см).

8. Випікаємо до рум’яної скоринки протягом півгодини.