Яблучний штрудель. Витяжний тісто

Яблучний штрудель. Витяжний тісто – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт штруделя з яблуками дуже простий і доступний для кожної господині.

Покроковий рецепт

Для приготування тіста для штруделя нам знадобиться борошно, соняшникова олія, вода і сіль. Для начинки можна використовувати будь-яке варення, фрукти. В даному випадку у мене було я блочне варення.

Першим ділом замешаем тісто. У миску висипати борошно, додати сіль, воду і соняшникову олію. Замішати все ложкою.


Викласти тісто на стіл і добре його вимісити, нічого більше не додаючи. Потім покласти тісто в пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин.


Поки тісто лежить в холодильнику приготувати начинку. У миску покласти яблучне варення, додати корицю, горіхи, кунжут і крохмаль. Все добре перемішати.

Дістати тісто з холодильника, розділити його на 4 рівні частини.

Змастити стіл соняшниковою олією і трохи витягнути тісто руками. Потім розкачати за допомогою качалки. Товщина тіста має бути 2-3 мл.

Рівномірно розподілити начинку, не доповідаючи трохи по краях, щоб потім було зручно завертати.

Загорнути в рулет, краї добре защипнути. Теж саме проробити з рештою тестом. Деко змастити олією і викласти рулетики.

Збити одне яйце і змастити ним рулети. Попередньо розігріти духовку до 200 градусів. Поставити рулети, зробити маленький вогонь і випікати 30 хвилин.

Дати рулетів охолонути і можна подавати на стіл до чаю.
За бажанням рулети можна посипати цукровою пудрою і подавати з кулькою ванільного морозива.
Всім приємного апетиту!