Яблучний сік на зиму

Яблучний сік на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку нам необхідно замочити яблука у воді на 10 хвилин. Після цього гарненько їх вимити, прибрати листочки, хвостики і тому подібний непотріб.

Очищати від шкірки і прибирати серцевину немає необхідності. Нам потрібно лише вирізати з яблук всі пошкодження внаслідок падіння або червиві місця і порізати їх, так що проходили в шийку соковижималки. В моєму випадку просто наполовину. І можна починати тривалий процес перекручування. Я використовую Шнековий соковитискач. Вона працює за принципом м’ясорубки передавлюючи і викручуючи через сітку. У макуха йдуть одні шкурки та кісточки. Тому сік виходить дуже густий, навіть нагадує дитяче харчування по консистенції. Тому його треба розбавляти водою. Якщо ж у вас відцентрова соковижималка, в даному випадку вона підійде краще. Макухи буде набагато більше, а сік менш густий і води знадобиться менше( якщо взагалі знадобиться). Висновок: кількість доданої води безпосередньо залежить від вашої соковижималки і смакових уподобань. В моєму випадку 5 літрів

У каструлю об’ємом 20 літрів заливаємо вичавлений сік. Ставимо на вогонь. Додаємо воду, якщо в цьому є необхідність. Моя мама робить навіть хитріше. Вона закочує у вигляді пюре, а перед вживанням розводить водою і додає цукор. На термін зберігання це ніяк не впливає, а місця займає менше. Але я дотримуюся більш традиційного рецепту.

Після закипання варимо 40 хвилин. У вільний час моєму баночки содою і стерилізуємо кожну банку по 10 хвилин. Кришки кип’ятимо.

За 5 хвилин до готовності додаємо цукор. Не кладіть відразу 3 склянки. Після кожного склянки перемішуйте і пробуйте. На чийсь смак і 2 достатньо буде, а комусь і 4 мало. Довариваем до кінця і розливаємо по банках. Закатуємо, перевертаємо кришкою вниз і накриваємо покривалом. Наш сік готовий!