Ті, кому не подобаються яблука, можуть приготувати цей домашній мармелад з яким-небудь іншим фруктовим пюре.
Інгредієнти
стручки ванілі – дві штуки | |
тростинний цукор – пісок- 250 г | |
свіжовіджатий сік лимонний – 30 г | |
пектин – дві ч. ложки | |
пюре яблучне – 340 г |
Для приготування цього корисного ласощі з ванілі і яблучного пюре знадобиться пектин.
Покроковий рецепт
Якщо ви хочете приготувати мармелад кубиками, потрібно заздалегідь підготувати форму відповідного розміру, застелити її зсередини пекарської папером. У мене ж є спеціальні формочки для заморожування продуктів, тому я ними і скористаюся.
Приступаємо безпосередньо до готування. Поставити на тихий вогонь каструлю з яблучним пюре, насипати майже весь тростинний цукор, а також розтерті зерна ванілі разом зі стручками, влити лимонний сік, все перемішати, довести солодку фруктову суміш до слабкого кипіння.
Продовжити процес варіння яблучного пюре ще п’ять хвилин при постійному помішуванні, видалити ванільні стручки, підготувати невелику мисочку, з’єднати в ній пектин з цукром, перемішати.
Перекласти отриману суміш у каструлю з солодким яблучним пюре, потім продовжити процес готування ще десять хвилин на дуже слабкому вогні, при постійному помішуванні.
Як тільки фруктова суміш стане дуже густою, перекласти її в форму (це можуть бути будь-які малі/великі форми для випічки або заморожування, або ж просто деко, вистелений пергаментом.). Добре розрівняти дерев’яною лопаткою, потім залишити яблучний мармелад на добу при кімнатній температурі.
Далі застигле ласощі потрібно лише нарізати кубиками або порційними шматочками, якщо ви використовували велику форму або на деко. Якщо ж ви використовували маленькі формочки, просто витягніть готовий мармелад і подавайте до столу. Приємного апетиту!