По суті це трохи хитромудрий аналог простому печеного яблука.
Інгредієнти
Яблука – 4-5 шт | |
Цукор – 150гр | |
Вода – 5ст л | |
Лимон – 1/2 | |
Волоський горіх – Жменя |
Готувати цю страву дуже добре з дітьми, воно просте, час летить непомітно. А в підсумку – смачне, корисне ласощі.
Покроковий рецепт
Приготуємо все, що потрібно для страви. Яблука 4 – 5 штук, залежно від розміру. Цукор, лимон, воду, горіхи. Ще знадобиться каструлька або сковорода, дерев’яна лоптка, щоб заважати сироп, тарілка для готових яблук і зубочистки.
( На фото у мене ще крохмаль, але з ним робити не раджу, не смачно)
Яблука краще брати кислі. Від шкурки їх не чистимо, миємо, розрізаємо на четвертинки, кожну четвертинку ділимо на три частини. Це оптимальний розмір, краще не дрібнити, особливо якщо яблука пухкі. Злегка треба яблука скропити лимонним соком.
Порубаємо горіхи ножем.
Приготуємо пекарську папір, куди будемо викладати. гарячі яблучка. Можна і на тарілку, але так менше буде скочуватися карамель.
У мене є дерев’яна спиця, купила в магазині для рукоділля, дуже виручає.
Готуємо сироп.
У сковороду або будь-яку ємність ( сироп не пригорає і легко відмивається, так що не страшно) висипаємо цукор, виливаємо воду і видавлюємо туди ж сік половини лимона( не забуваємо про кісточки). Залишаємо кипіти і густіти, іноді помішуючи лопаткою. Доводимо до кольору світлої карамелі, тобто злегка коричневого. Зменшуємо вогонь, але карамель повинна весь час кипіти.
Тепер наколюємо на шпажку шматочок яблука, опускаємо в сироп, чекаємо 3-5 секунд і виймаємо.
В кінці, коли карамель стала темною, виклала туди всі залишилися яблука, проварила і дістала. Вскусно, не відрізниш.
Можна підсушити в духовці, але так і відмінний смак.
Приємного апетиту!