Яблука в карамелі в домашніх умовах

Яблука в карамелі в домашніх умовах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яблука в карамелі — просте у приготуванні ласощі, не вимагає особливих витрат і зусиль, проте полюбилося це блюдо багатьма ласунами.

Покроковий рецепт

Спершу нам треба правильно підготувати яблука. Гарненько вимити і протерти рушником, а потім відправити в холодильник, попередньо проколовши дерев’яними шпажками.

Поки яблука остигають, приготуємо карамель:
Висипаємо цукор в каструлю і ставимо на вогонь, починаючи підливати воду. Так, тут потрібно бути дуже уважним і не переборщити з кількістю води, так що заливаємо поступово. Далі доводимо до кипіння, паралельно помішуючи. Як тільки наша карамель покипить три-чотири хвилини, знімаємо з плити і даємо трохи охолонути: всі бульбашки повинні вийти.

Дістаємо охолоджені яблука і починаємо повільно і акуратно занурювати їх в каструльку з карамеллю, поступово прокручуючи їх. Увага: якщо ви не великий любитель солодкого, то краще витягнути їх майже відразу, але якщо ви ласун, то можна зробити шар і товстіший! Якщо в процесі карамель почала кристалізуватися, просто нагрійте її знову, якщо не хочете отримати не яблука в карамелі, а яблука в цукрі.

Далі справа за малим: задекорувати наші яблучка. Відразу після водних процедур обсипаємо їх який-небудь кокосовою стружкою, цукерками, кондитерської присипкою або тертим шоколадом, тут вже справа смаку. Можете взагалі залишити їх недоторканими. Приємного апетиту!