Яйця пашот

Яйця пашот – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чашку вистелити харчовою плівкою. Плівку змастити рослинним маслом (зовсім трохи, щоб яйце при приготуванні не прилипло).

Розбити яйце в чашку. Посолити, поперчити.

Куточки плівки підібрати разом

І зав’яжіть мішечок нитками або просто у вузлик не залишаючи всередині нього вільного простору. Перевірити міцність і цілісність плівки!

Мішечок з яйцем одягнути на спицю (в моєму випадку гачок). Каструлю заповнити на 1/4 водою. Поставити на вогонь і як тільки почнуть з’являтися бульбашки, спицю укласти на бортик каструлі, таким чином, щоб яйце не стосувалося води. Яйце має готуватися над киплячою водою. Варити яйце на сильному пару при закритому (прикритої) кришці 5-7 хв.

Після закінчення варіння яйце опустити на 2-3 секунди в крижану воду і акуратно зняти плівку. Якщо яйце зварене правильно, то жовток залишиться рідкуватим.

При бажанні всередину яйця можна додати дрібно нарізані овочі, сир, зелень або навіть шинку. Яйця пашот зазвичай йдуть як доповнення до страв. Їх кладуть у бульйон, салат Цезар, а також як начинку в пате. Найбільш відомі яйця Бенедектин або по-англійськи – яйце пашот на тості з шинкою під майонезом або сиром. Приємного апетиту!