Тим, хто любить оригінальні і дуже ароматні десерти, рекомендується приготувати десертну фісташкову пасту.
Інгредієнти
несолоні очищені фісташки – 270 г | |
екстракт фісташковий – три краплі | |
відфільтрована вода холодна – дві ст. ложки | |
тростинний цукор – пісок- 130 г | |
барвник харчової зеленого кольору – три краплі | |
вода рожева харчова – одна ст. ложка |
Тим, хто любить оригінальні і дуже ароматні десерти, рекомендується приготувати десертну фісташкову пасту.
Покроковий рецепт
Очищені фісташки викласти в миску, додати цукровий пісок, потім усі ці компоненти перемолоти блендером до однорідного стану.
Пересипати солодку фісташкову суміш на суху сковорідку і прогрівати при регулярному помішуванні на вогні середньої сили до карамелізації цукрового піску.
Суміш під час смаження не повинна пересмажиться або змінити свій колір, вона може тільки трохи зібратися в дрібні грудочки.
Як тільки це відбудеться, пересипати її в миску і злегка остудити, потім додати трохи фісташкового екстракту, влити рожеву воду.
Пюрировать всі інгредієнти ще раз до стану пасти, влити трохи відфільтрованої води, додати трохи зеленого барвника.
Збити гарненько фісташкову пасту, потім вимісити її, перекласти в невеликий контейнер або баночку, закрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник.