Приготувати яловичу печінку не так -то й складно! Обсмажити і згасити з цибулею, яблучками і фламбировать для більшого аромату і смаку.
*Кальвадос – це яблучна горілка.
Покроковий рецепт
1. Печінку ретельно промивають і замочують у молоці на кілька годин, щоб гіркота пішла. Потім видаляють наявні пленочки і ріжуть великими шматками.
2. Цибулинки очищають і промивають, ріжуть кільцями.
3. Печінка витягують з молока, солять і обсмажують на розжареній олії на сковороді з обох сторін. Смажити не слід довго, лише для рум’яності, так як вона може стати жорсткою.
4. До печінки закидають цибульні кільця і смажать 1-2 хвилини.
5. У яблук вирізати серединку, нарізають кільцями і закидають до цибулі. Знову ж смажать хвилини 2.
6. Далі починається найцікавіше – вміст сковорідки поливають теплим кальвадосом і підпалюють, потім накривають кришкою і готувати на слабкому вогні 8-10 хвилин.
7. Перед подаванням страву перчать за смаком. Як гарнір можна відварити овочі або приготувати розсипчастий рис.