Відріжте 1 кусень чорного хліба товщиною 2-3 сантиметри. Не відрізайте менше 2 сантиметрів, інакше нічого не вийде!
За допомогою ножа в центрі хліба виріжте невеликий кружок, у який трохи пізніше ми помістимо яйце. Вирізаний гурток можете з’їсти або просто відкласти в сторону (іноді разом з іншим шматочком хліба я прожариваю його на сковороді, щоб вийшов сухар).
Помістіть хліб на розігріту сковороду, попередньо змащену олією. За бажанням ви можете прожарити шматочок хліба з обох сторін, але я віддаю перевагу хрустку скоринку знизу і м’яку зверху.
Після того, як хліб трохи підсмажиться, вилийте яйце у вирізаний отвір. Нічого страшного, якщо воно трохи розтечеться (це нормально). Витік білок з усіх сторін «облепит» хліб і страва вийде смачніше.
Дочекайтеся того моменту, коли яйце буде готово. Це залежить від якості і потужності вашої плити, але в моєму випадку це склало 5-7 хвилин. Також слід готувати з урахуванням ваших уподобань, тобто хтось любить добре просмажене яйце, а хтось не дуже.
За бажанням поперчіть і посоліть страва, що додасть йому особливий смак і завершеність.
Акуратно, щоб не обпектися, перемістіть яєчню у хлібі на тарілку. Додатково ви можете додати скибочки помідорів, сиру і огірка, щоб урізноманітнити блюдо. Сніданок готовий! Приємного апетиту)