Напевно, саме-присамое смачну рибну перша страва є рибний суп, а точніше вуха. Це найдавніше російське блюдо. Вуха зародилася, як страву, ще з 12 століття. Саме про вусі, а саме про рецепті приго
Інгредієнти
Судак – 500 грам | |
Лосось – 250 грам | |
Картопля – 3 бульби | |
Цибуля – 2 головки | |
Петрушка – 0.5 кореня | |
Сіль – невелика кількість | |
Лавровий лист – 3 листочка | |
Перець в горошках – 6-8 горошин | |
Кріп – пучок |
Напевно, саме-присамое смачну рибну перша страва є рибний суп, а точніше вуха. Це найдавніше російське блюдо. Вуха зародилася, як страву, ще з 12 століття. Саме про вусі, а саме про рецепт приготування юшки ми і хотіли б Вам донести.
Покроковий рецепт
Беремо судака. Його необхідно випатрати. Потрібно видалити зябра (луску не чистити) і ретельно промити. Далі необхідно судака залити холодною водою, посолити і поставити на вогонь. Довівши до кипіння, продовжувати варити на помірному вогні протягом 40 хвилин.
Після закінчення часу знімаємо каструлю з плити і проціджуємо через марлю бульйон, наливаємо воду і варимо ще 40 хвилин. Процедура повторюється. Тепер вже в бульйон додаємо головку ріпчастої цибулі і продовжуємо варити 20 хвилин.
Почистимо картоплю, моркву і ще 1 цибуля. Крупно ріжемо картоплю, моркву разрежем навпіл і тонкими пластинками, цибулю ріжемо дрібно. Закидаємо овочі в нашу вуха.
Поки вариться цибулю, моркву і картоплю, необхідно почистити і порізати на невеликі шматки лосося. Шматки повністю повинні бути очищені від шкіри і промиті. Коли пройде 20 хвилин варіння, додаємо в бульйон шматки лосося, а також кілька горошин перцю, лавровий лист, корінь петрушки, сіль і варимо це все до готовності риби і овочів. Під час варіння буде утворюватися піна. Її потрібно видаляти шумівкою.
Поки доходить вуха, дрібно поріжемо петрушку і кріп. Юшка готова. Розливаємо по тарілочках і посипаємо дрібнонарізаною зеленню. Їсти подано! Ми бажаємо Вам приємного апетиту!