Відмінний варіант закуски з баклажанів та червоної риби.

Інгредієнти
| сир вершковий з наповнювачем із зелені і часнику – 140 г | |
| ароматне масло рослинне для обсмажування – на свій смак | |
| філе копченого лосося – 230 г | |
| мелені сухарі – 55 г | |
| молоко жирне – дві ч. ложки | |
| подрібнений перець чорний – на свій смак | |
| олія оливкова найкращої якості – п’ять ст. ложок | |
| баклажан великий – одна штука | |
| добірне сире яйце куряче – одна штука | |
| тонкомолота сіль – на смак | |
| високосортний просеянная борошно пшеничне – 26 р | 
Готувати закуски можна не тільки у святкові дні, але й у звичайні, правда, рецепти для приготування закусочних страв краще вибирати найпростіші.
Покроковий рецепт
Нарізати подрібніше філе копченого лосося і у вільній посуді з’єднати з подрібненим перцем і вершковим сиром, потім промити баклажани і нарізати не дуже товстими кружечками. У підготовлену важку сковорідку влити ароматне масло рослинне, потім в ньому обсмажити все баклажанові кружечки з одного боку.
Далі на обсмажену сторону баклажани викласти начинку з риби і вершкового сиру, прикрити всю цю композицію ще одним баклажанным кружечком смаженої поверхнею вниз.
Точно також слід вчинити і з іншими баклажанными кружечками, з яких потрібно зробити своєрідні сендвічі. Потім всі баклажанові сендвічі з сирно-рибною начинкою обваляти в невеликій кількості борошна, вмочити в збиту суміш з молока і сирого яйця, в кінці присипати ці вироби меленими сухарями.
Обсмажити баклажанові сендвічі в паніровці з обох сторін на добре прогрітому оливковій олії, після чого в теплому вигляді таку закуску подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
