Закуска «Морква»

Закуска «Морква» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Скоро великдень і багато фарбують яйця, роблять великодня, печуть паски, булочки у вигляді зайчиків. І ось у мене виникла одна класна ідея — зробити несолодкі булочки в якості закуски у вигляді морквини.

Інгредієнти

Листкове тісто – 400 г розмороженого
Харчовий барвник – помаранчевий
Листя салату – листя салату ендивій
Начинка – 250 г
Формочки (або картон+ фольга) можна кульочки зробити з картону і фольги

Як приготувати Закуска «Морква»

Скоро великдень і багато фарбують яйця, роблять великодня, печуть паски, булочки у вигляді зайчиків. І ось у мене виникла одна класна ідея — зробити несолодкі булочки в якості закуски у вигляді морквини. Це дуже цікава закуска. Вона підійде і на свято Пасхи і на всяк випадок для святкового застілля. Закуска «Морква» буде коронною стравою вашого столу, особливо в дитяче свято. Безсумнівно це сподобається діткам. Начинку можете вибрати будь-яку, на свій смак. Знову ж таки, хоч, солодку, фруктову, з кремом і так далі. Хоч не солодку, начинену салатиками за вашим смаком. Робиться все просто. Конуси-морквини можна приготувати заздалегідь і навіть за день, за два до свята. А начинкою наповнювати їх безпосередньо перед подачею. Дотримуйтесь покрокової інструкції і у Вас все вийде!

Покроковий рецепт

Отже, листкове тісто розморозити при кімнатній температурі. Розкласти тісто на злегка присипаної борошном робочій поверхні. Можна замість борошна підстелити під тісто пергаментний папір (у мене було тісто в рулоні).

Потім тісто розрізати гострим ножем на шість рівних довгих смуг. З кожної смужки зробити тонкий джгут (при необхідності, якщо смужки маленькі, можна джгути з’єднати).

Тестом обернути металевий конус, трохи не доходячи до краю форми (інакше потім готову випічку вам важко буде вийняти). Відкласти конуси, обмотані листковим тестом в бік.

*Вам так само знадобиться трубочка-конус для випічки листкового тіста. Якщо конуса ні, Ви можете зробити паперові пакетики, а їх вже обернути пергаментним папером і тісто не прилипає і знімається легко.

Приготувати помаранчевий харчовий барвник (якщо ні помаранчевого, можете змішати жовтий і трохи червоного. Барвники я беру, знову ж таки, з наборів для фарби яєць на великдень). Додайте кілька крапель води в харчовий барвник і отримаєте помаранчеву воду. Пофарбуйте тісто цієї помаранчевої водою (я фарбую просто пензликом) і поставте випікати конуси у вже розігріту духовку до 200° C градусів (з обдувом можна на 180° C градусів) до готовності. Приблизний час випікання становитиме 15 хвилин.

Дістаньте хлібні конуси і звільніть їх від форми.

Для начинки я використовувала звичайний курячий салат. Ви можете використовувати все що завгодно, щоб наповнити конуси з листкового тіста. Салат перекласти в пакет, обрізати у нього куточок.

Заповнити начинкою «морквяні» конуси.

Для повної картини” в кожну булочку застроміть по листку салату (мені більше подобається салат ендивій, так як він більше схожий на морквяну бадилля). Закуска на великдень готова. Приємного апетиту!