Закуска-помазанка «Яєчна»

Закуска-помазанка «Яєчна» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В трохи підсоленій воді відварити яйця круто». Охолодити їх і очистити. Розрізати на 4 частини. Зчистити з часникових зубков лушпиння. Помити і дрібно порубати.

Нагріти в глибокій сковороді-сотейнику рафінована олія рослинного виду. Додати в нього масло солодковершкове, яке розтопиться і змішається з рослинним. Вийде розтоплена масляна суміш. У гарячу масляну суміш покласти подрібнені цибулю з часником і обсмажити їх до легкої золотавості. Сковорідку-зняти сотейник і прямо в ній трохи остудити обжарку.

У спеціальній блендерной чаші зібрати разом нарізані відварені яйця, ядра волоських горіхів, охолоджену цибульно-часникову обжарку разом з жиром. Сюди ж покласти спеції – суміш сушених весняних трав в порошку і сіль з перцем. Використовуючи блендер продукти змішати в однорідну бескомочную масу.

Отриману яєчну помазанку скласти в невелику широку миску і поставити в холодильник на годину. Можна їсти і насолоджуватися.

Рекомендації
! Зберігати свіжоприготовлену помазанку можна 72 години в холодильнику.
! В якості жиру, на якому буде обсмажена цибульно-часникова суміш, можна використовувати курячі/гусячі шкварки.
! Замість ядер волоського горіха можна скористатися будь-горіховою сумішшю.
! Для додання солодощі в помазанку «Яєчна» можна додати трохи сухофруктів: ізюм, вишню, полуницю або курагу.
! При бажанні додати в помазанку свіжу зелень, її необхідно попередньо подрібнити і лише після цього додати до основних інгредієнтів.