Смачна і оригінальна закуска.
Інгредієнти
свіжа рубана зелень – на смак | |
відварений буряк велика – чотири штуки | |
подрібнений перець чорний – на свій смак | |
відварна морква не дуже велика – одна штука | |
сіль – на смак | |
ароматне масло рослинне – на свій смак | |
– червоний салатний цибуля не дуже великий – дві головки | |
свіжі печериці – чотири штуки | |
консервована кукурудза – на свій смак | |
горошок зелений консервований – на свій смак | |
довгозерний рис – 160 г |
Ця легка закуска виходить дивовижно смачною, а готувати її можна не тільки до святкового, але і до пісного столу.
Покроковий рецепт
У шкірці цілком відварити до м’якості добре промиту буряк, потім підготувати ще одну каструлю і в ній закип’ятити відфільтровану воду, насипати рис довгозерний і варити до повної готовності.
Очистити від шкірки всі варені коренеплоди, потім видалити у цих овочів таку кількість м’якоті, щоб у підсумку з плодів отримали ємності, що нагадують стаканчики з не дуже товстими стінками.
Що стосується бурякової м’якоті, то її слід перекласти в окрему мисочку, так як вона знадобиться для фарширування, потім підготувати сковорідку, в неї прогріти ароматне масло. Поки воно прогрівається, варену моркву почистити і дрібно нарізати її, порізати подрібніше цибулю, потім ці овочі разом з горошком перекласти в сковорідку і в маслі до м’якості обсмажити при постійному помішуванні.
У сковорідку з пасерованими овочами додати відварений довгозерний рис, а також дрібно нарізані печериці, приправити всі ці компоненти перчиком, трохи посолити, перемішати і продовжити процес смаження.
Перекласти в стаканчики з буряка рис з обсмаженими овочами і грибами, потім збити цукрову м’якоть і викласти її зверху на рисову начинку, поставити фаршировані плоди хвилин на тридцять в духову шафу і при середній температурі запікати.