Закуска з буряка, фарширована овочами і грибами

Закуска з буряка, фарширована овочами і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна і оригінальна закуска.

Інгредієнти

свіжа рубана зелень – на смак
відварений буряк велика – чотири штуки
подрібнений перець чорний – на свій смак
відварна морква не дуже велика – одна штука
сіль – на смак
ароматне масло рослинне – на свій смак
– червоний салатний цибуля не дуже великий – дві головки
свіжі печериці – чотири штуки
консервована кукурудза – на свій смак
горошок зелений консервований – на свій смак
довгозерний рис – 160 г

Як приготувати Закуска з буряка, фарширована овочами і грибами

Ця легка закуска виходить дивовижно смачною, а готувати її можна не тільки до святкового, але і до пісного столу.

Покроковий рецепт

У шкірці цілком відварити до м’якості добре промиту буряк, потім підготувати ще одну каструлю і в ній закип’ятити відфільтровану воду, насипати рис довгозерний і варити до повної готовності.

Очистити від шкірки всі варені коренеплоди, потім видалити у цих овочів таку кількість м’якоті, щоб у підсумку з плодів отримали ємності, що нагадують стаканчики з не дуже товстими стінками.

Що стосується бурякової м’якоті, то її слід перекласти в окрему мисочку, так як вона знадобиться для фарширування, потім підготувати сковорідку, в неї прогріти ароматне масло. Поки воно прогрівається, варену моркву почистити і дрібно нарізати її, порізати подрібніше цибулю, потім ці овочі разом з горошком перекласти в сковорідку і в маслі до м’якості обсмажити при постійному помішуванні.

У сковорідку з пасерованими овочами додати відварений довгозерний рис, а також дрібно нарізані печериці, приправити всі ці компоненти перчиком, трохи посолити, перемішати і продовжити процес смаження.

Перекласти в стаканчики з буряка рис з обсмаженими овочами і грибами, потім збити цукрову м’якоть і викласти її зверху на рисову начинку, поставити фаршировані плоди хвилин на тридцять в духову шафу і при середній температурі запікати.