Вразьте своїх гостей сирними кульками з селерою і яблуками. Це проста закуска для вечірки, час готування якої займає всього 15 хвилин.
Інгредієнти
Паличка селери, дрібно нарізана – 1 шт. | |
Велике яблуко, дрібно нарізана – 1 шт. | |
Волоські горіхи, дрібно нарізані – 40 г | |
Гауда сир, тертий – 50 г | |
Сир Філадельфія або подібного сиру – 200 г | |
для панірування кульок: | |
Волоські горіхи, дрібно нарізані – 100 г | |
Сир Гауда – 100 г |
Що найкраще в святкуванні Нового року – це те, що у цей день все дозволено. Немає кордонів, чи не так? Тому що це Новий рік! Пийте те, що хочете, їжте те, що хочете (і скільки хочете), і будьте щасливі! Пропоную почастувати свою родину ось такими сирними кульками. Чомусь вони викликають у мене асоціацію новорічних куль.
Такі сирні кульки можна покласти в будь салатик і вийде новий вишуканий страви, а можна подавати як закуску! Закуска підійде для будь-якого святкування!
Час готування вказано без часу охолодження і просочення закусочних кульок.
Покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти перемішайте в мисці з допомогою ложки/вилки.
2. Руками візьміть сирне «тісто» і сформуйте в кульки розміром з укус (бажано менше куль Рафаелло) і покладіть на піднос. Піднос повинен бути розміру, який поміститься у вашому холодильнику.
3. Хвилин через 30 дістаньте сирні кульки і половину з них обваляйте в дрібно нарізаному волоському горісі, а іншу половину – в тертому сирі.
4. Перед подачею поставте сирні кульки охолоджуватися в холодильник як мінімум на 30 хвилин. Потім подавайте до столу з сухарями для сиру.
5. Примітка.
Катайте кульки більш дрібні, ніж великі. Пам’ятайте, що вони стануть більше після того, як ви їх обваляете у волоських горіхах або в сирі. Я пропоную зробити їх трохи менше, ніж кульки Рафаелло.
6. Найкраще готові закусочні кульки залишити на ніч у холодильнику. Вони будуть смачніші і просочаться. Однак, не варто забувати, що сир не слід залишати в холодильнику на ніч відкритим, так як сир обвітритися. Так що, загорніть блюдо з кульками харчовою плівкою.
7. Додайте більше селери і яблука, якщо віддаєте перевагу більш сильний смак свіжості (Але нарізані вони повинні бути дуже дрібно).