Для любителів домашньої випічки пропонується простий рецепт приготування заливний шарлотки з яблуками. У випічки присутній лимонна нотка.
Інгредієнти
Яйце – 3-4 шт. | |
Цукор – 1 склянка | |
Лимон – 0,5 шт. | |
Борошно – 1 склянка | |
Розпушувач – 0,5 ч. ложки | |
Яблука – 2 шт. | |
Масло вершкове – 30 гр | |
Сухарі панірувальні – 1 ст. ложка |
Для приготування заливний яблучної шарлотки вам будуть потрібні самі звичайні інгредієнти, які завжди можна знайти в кулінарних запасниках у будь-якої господині: яйця, борошно, розпушувач, вершкове масло, яблука, лимон. Подробиці реалізації рецепта яблучної шарлотки в описі з фото.
Покроковий рецепт
У миску забиваємо три курячих яйця. Підсипаємо до них відразу цукровий пісок. Озброюємося міксером, інгредієнти збиваємо.
В солодку яєчну масу, що у нас вийшла, вливаємо сік половинки середнього лимона. Перемішуємо інгредієнти злегка.
У миску просіваємо пшеничне борошно разом з розпушувачем.
Слідом додаємо попередньо розтоплене вершкове масло. Інгредієнти ще раз добре перемішуємо. Тісто для шарлотки готово.
Включаємо духовку, виставляємо її температурний режим на 180 градусів. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Нарізаємо шматочками яблука-кубиками. Форму трохи змащуємо вершковим маслом. Присипаємо дно панірувальної сумішшю. Виливаємо половину тіста. За нього розподіляємо яблучну нарізку.
Покриваємо яблучний шар рештою тестом.
Відправляємо шарлотку з лимоном і яблуками в духовку приблизно на 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною лучиною.
Пиріг охолодити, витягаємо з форми, ділимо на частини і подаємо до столу з улюбленими напоями! Пригощайтесь на здоров’я!