Відкритий заливний пиріг з ягодами і ванільним кремом – апетитна і проста випічка до вашого столу!
Інгредієнти
Борошно – 300 г | |
Вершкове масло – 150 г | |
Яйце – 1 шт. | |
Сіль – щіпка | |
Цукор – 4 ст. л. | |
Сметана – 1 ст. л. | |
Чорниця – 300 г | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Крем | |
Цукор – 4 ст. л. | |
Ваніль – за смаком | |
Сметана – 400 г | |
Яйця – 2 шт. | |
Крохмаль – 2 ст. л. |
Ароматний заливний чорничний пиріг з ванільно-сметанним кремом – смачний ягідний пиріг зі сметанною заливкою і солодкої основою. Готуватися пиріг просто, а результат – чудовий!
Покроковий рецепт
Розтерти в крихту холодне масло з борошном, цукром і розпушувачем. Можна замісити тісто вручну або скористатися блендером.
Повинна вийти однорідна крихта.
Вбити в масу яйце і ложку сметани. Зібрати тісто в грудку і відправити в холодильник охолоджуватися.
Тим часом, потрібно обваляти ягоди чорниці в крохмалі. Достатньо половини чайної ложки. Також, можна використовувати малину або смородину.
Приготувати крем, змішавши всі інгредієнти віночком.
Розкачати тісто під діаметр форми. Проколоти тісто виделкою і відправити в духову шафу на п’ять хвилин. Після, висипати на тісто ягоди в крохмалі.
Залити ягоди кремом і відправити в духовку ще на чверть години.
Смачний і аромтаный пиріг з ванільним кремом готовий!
Він ніжний, апетитний, в міру солодкий. Присутня приємна кислинка. Ідеальний варіант для святкового чаювання. Приємного апетиту!