Заливний пиріг з яблуками і бананом з хлібної крихти

Заливний пиріг з яблуками і бананом з хлібної крихти – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З ранку дуже смачно поїсти на сніданок одне блюдо, яке ми Вам запропонуємо. Це блюдо дуже відоме, тому не потребує зайвому подання – запіканка я фруктами.

Інгредієнти

Хліб (житній) – 400 грам
Мед – 2 столові ложки
Сметана – 100 мілілітрів
Борошно пшеничне – 1 столова ложка
Яблуко – 3 штуки
Банан – 1 штука
Цукровий пісок – 1 столова ложка
Молоко – 125 мілілітрів
Масло вершкове – 150 грам
Яйця – 2 штуки
Вершки – для глазурі
Цукрова пудра для глазурі

Як приготувати Заливний пиріг з яблуками і бананом з хлібної крихти

З ранку дуже смачно поїсти на сніданок одне блюдо, яке ми Вам запропонуємо. Це блюдо дуже відоме, тому не потребує зайвому поданні. Так-так ми маємо на увазі запіканку. Далі ми хотіли б поділитися з Вами рецептом цього чудового блюда, а саме рецептом хлібної запіканки.

Покроковий рецепт

Спочатку беремо житній хліб і зрізаємо з нього скоринки. Після чого натираємо його на тертці в крихти. Всі крихти поміщаємо в якусь мисочку.

Далі дістаємо металеву миску. У неї поміщаємо масло, попередньо нарізане на кубики і мед (за рецептом). Ставимо миску на плиту і досягаємо повного розчинення двох інгредієнтів.

Після чого в миску з крихтами переливаємо отриману консистенцію і гарненько перемішуємо.

Далі беремо форму для випічки розміром в 24 сантиметри. Змащуємо її маслом і посипаємо пшеничним борошном (трохи). Викладаємо в неї приблизно половину маси з крихт. Далі чистимо і нарізаємо яблука. Викладаємо яблука по всій масі. Далі поріжемо на тоненькі кружальця бананчик.

Викладаємо кружечки поверх яблук. Зверху укладаємо залишилася хлібну масу.

Далі будемо готувати заливку. Беремо форму від міксера. У неї розбиваємо яйця. Додаємо цукровий пісок, сметану, молоко і пшеничне борошно. Збиваємо міксером. Заливка готова! Далі заливаємо нашу форму з хлібної запіканкою. Заливаємо в неї зверху заливку.

Після чого ставимо запіканку в духовку. Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів за Цельсієм. Випікаємо близько 40 хвилин.

Після закінчення даного часу хлібна запіканка готова. Можна діставати з духовки і, трохи остудивши, полити її глазур’ю зі збитих вершків з цукрової пудри. Подавати на стіл.