З ранку дуже смачно поїсти на сніданок одне блюдо, яке ми Вам запропонуємо. Це блюдо дуже відоме, тому не потребує зайвому подання – запіканка я фруктами.
Інгредієнти
Хліб (житній) – 400 грам | |
Мед – 2 столові ложки | |
Сметана – 100 мілілітрів | |
Борошно пшеничне – 1 столова ложка | |
Яблуко – 3 штуки | |
Банан – 1 штука | |
Цукровий пісок – 1 столова ложка | |
Молоко – 125 мілілітрів | |
Масло вершкове – 150 грам | |
Яйця – 2 штуки | |
Вершки – для глазурі | |
Цукрова пудра для глазурі |
З ранку дуже смачно поїсти на сніданок одне блюдо, яке ми Вам запропонуємо. Це блюдо дуже відоме, тому не потребує зайвому поданні. Так-так ми маємо на увазі запіканку. Далі ми хотіли б поділитися з Вами рецептом цього чудового блюда, а саме рецептом хлібної запіканки.
Покроковий рецепт
Спочатку беремо житній хліб і зрізаємо з нього скоринки. Після чого натираємо його на тертці в крихти. Всі крихти поміщаємо в якусь мисочку.
Далі дістаємо металеву миску. У неї поміщаємо масло, попередньо нарізане на кубики і мед (за рецептом). Ставимо миску на плиту і досягаємо повного розчинення двох інгредієнтів.
Після чого в миску з крихтами переливаємо отриману консистенцію і гарненько перемішуємо.
Далі беремо форму для випічки розміром в 24 сантиметри. Змащуємо її маслом і посипаємо пшеничним борошном (трохи). Викладаємо в неї приблизно половину маси з крихт. Далі чистимо і нарізаємо яблука. Викладаємо яблука по всій масі. Далі поріжемо на тоненькі кружальця бананчик.
Викладаємо кружечки поверх яблук. Зверху укладаємо залишилася хлібну масу.
Далі будемо готувати заливку. Беремо форму від міксера. У неї розбиваємо яйця. Додаємо цукровий пісок, сметану, молоко і пшеничне борошно. Збиваємо міксером. Заливка готова! Далі заливаємо нашу форму з хлібної запіканкою. Заливаємо в неї зверху заливку.
Після чого ставимо запіканку в духовку. Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів за Цельсієм. Випікаємо близько 40 хвилин.
Після закінчення даного часу хлібна запіканка готова. Можна діставати з духовки і, трохи остудивши, полити її глазур’ю зі збитих вершків з цукрової пудри. Подавати на стіл.