Пропонуємо запастися фаршированим перцем. Таку заготовку потрібно зберігати в морозилці, а при необхідності смачно перекусити, просто відварити.
Інгредієнти
Перець болгарський – 10 шт. | |
Фарш м’ясний – 400 гр | |
Рис – 0,5 ст. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Яйце – 1 шт. |
Принцип приготування фаршированих перців, призначених для заморозки, практично такий же, як і для звичайного страви: перець від насіння обробляється, відварюється рис. Начинка готується з м’ясного фаршу, подрібнених овочів. Інші подробиці – у нас в рецепті.
Покроковий рецепт
Отже, для заморозки краще використовувати перець невеликого розміру, тому його простіше зберігати, адже місця він буде займати менше в морозильній камері. Плоди перцю промиваємо, зрізаємо верхівку з хвостиком, акуратно видаляємо насінну коробочку.
З овочів для начинки візьмемо ріпчасту цибулю, моркву. Очистимо їх. Подрібнити цибулю дрібними кубиками ножем, а моркву натремо.
У глибоку миску перекладаємо м’ясний фарш (у нас використовується змішаний фарш зі свинини і яловичини). Додаємо заздалегідь зварений рис. Перекладаємо до інгредієнтів подрібнений овочі.
Солимо за смаком, кидаємо дрібку меленого чорного перцю. Розбиваємо яйце.
Чистими руками добре інгредієнти перемішуємо. Начинка для фарширування готова.
Начиняємо перець приготовленої начинкою.
Фаршировані перці укладаємо в мішечки і відправляємо в морозильну камеру.
Зберігати такий перець можна до 6 місяців. Щоб приготувати заморожений перець, перекладаємо його в глибоку каструлю або сковороду, заливаємо кип’яченою водою, в яку можна додати томатну пасту, зелень. Варити близько 40 хвилин. Приємних вам заготовок!