Запечена айва в духовці – це дуже смачний десерт, який, в охолодженому вигляді, дуже схожий на цукати або фруктові цукерки з приємним вершковим смаком.
Інгредієнти
айва – 5 шт | |
цукор – 50-100 гр | |
вершкове масло – 50 гр | |
вода – 30-50 мл |
Для цього десерту можна використовувати будь-яку айву, навіть японську. Готується вона дуже легко і продуктів треба мінімум: цукор, вода і вершкове масло. А виходить дуже смачне блюдо. Крім того, що його можна просто їсти, з нього виходить відмінна начинка для пирогів або порожков.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні продукти. Айву очистимо від напилення сухою ганчіркою і тільки після цього моєму водою, так її легше і швидше очистити.
Режим айву часточками.
Змащуємо форму рясно вершковим маслом.
Викладаємо в підготовлену форму нарізану айву.
Зверху посипаємо айву цукром і накладаємо нарізане шматочками вершкове масло. Наливаємо воду.
Ставимо її в розігріту духовку на 30 хвилин. Можливо знадобиться більше часу або менше. Це залежить від ступеня дозрівання айви, як крупно ви її нарізали. Орієнтуйтеся, айва повинна стати м’якою.
Подавати айву можна як в гарячому вигляді, так і в холодному. Приємного апетиту!