Курагу і чорнослив залити гарячою водою і поставити, щоб вони розм’якшилися.
Рис відварити у великій кількості води, майже до готовності.
Гарбуз зрізати з одного боку, щоб вийшла капелюшок. Якщо гарбуз дуже м’ясиста, за допомогою ножа та ложки зняти внутрішній шар невеликої товщини. Внутрішність добре промити.
Набряклі сухофрукти підсушити на паперовому рушнику, видалити кісточки і порізати на шматочки.
Родзинки досить перебрати, добре промити і підсушити.
Готовий рис, пересипати невеликою кількістю цукру і, рівномірно чергуючи з сухими фруктами укласти всередину гарбузової формочки і накрити кришечкою з гарбуза. Поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати близько 1 години 20 хв.
Готову запіканку дістаньте з духовки і подайте до столу. Незвичайне Блюдо дуже смачне і корисне. Приємного апетиту!