Запечена капуста кольрабі з сиром

Запечена капуста кольрабі з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

На святковий стіл прийнято ставити не тільки ґрунтовні м’ясні страви і салати, але і легкі закуски, а одним з найцікавіших закусочних страв є кольрабі в сирній скоринці.

Покроковий рецепт

Підготувати вогнетривку прямокутну форму і скропити її гарненько зсередини оливковою олією.

Моркву почистити, нарізати тоненько слайсером (або овочечисткою), викласти на дно форми.

Потім викласти гуртки очищеної і нарізаної капусти кольрабі. Викласти шаром, потім приправити перцем і посолити, Далі на шар капусти покласти вершкове масло.

Всю композицію присипати попередньо натертим легкоплавким сиром, сухими прованськими травами і насінням.

Поставити форму з капустою кольрабі в духову шафу і протягом сорока хвилин запікати при 220 градусах. Щоб утворилася рум’яна кірочка, можна за п’ять хвилин до повного закінчення готування підключити режим «Гриль». При подачі прикрасити страву гілочкою зелені. Приємного апетиту!