Інгредієнти
Свинина – 1,2 кг (філе) | |
Зелені яблука – 3-4 шт (приблизно 300 г) | |
Гірчиця – 4-6 столових ложок | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Свинину готують практично в кожній родині. Блюдо “Запечена свинина з яблуками” – подвійне задоволення! Яблука просочують м’ясо і дають неповторний аромат страви. Результат вас точно порадує! Яблука в приготуванні краще всього використовувати з кислинкою, зелені. Свиняче філе краще всього вибирати з прожилками, але з невеликою кількістю. У такого м’яса жир при запіканні “плавиться”, і волокна свинини просочуються, стають більш соковитими. Гірчиці я кладу багато, змащую м’ясо рясно. Вона проникає у волокна м’яса і надає особливий присмак і м’якість м’яса.
Час приготування мінімально, так як вам необхідно лише підготувати м’ясної шматочок і нарізати яблука, все загорнути у фольгу, а далі все за вас зробить духовка. І ще один великий плюс, те, що це блюдо можна приготувати в будь-який час року. Прості інгредієнти завжди знайдуться в будинку. А запечена свинина в духовці може стати частим стравою в буденний день, так і коронною стравою на святковому столі. Враховуючи гарнір, із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6 – 10 порцій.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
М’якоть свинини промити під проточною водою, обсушити. Свиняче філе викласти на фольгу, за смаком посолити, рясно змастити гірчицею з усіх боків (з торців теж), поперчити.
Яблука помити, нарізати часточками, зрізавши серцевину. Викласти шматочки яблук зверху на м’ясо.
Фольгу щільно загорнути, викласти у вогнетривку форму або на деко. Запікати свинину з яблуками при температурі 180 – 200 градусів близько 1 години. (Взагалі, я запікаю завжди за формулою: 500 г м’яса – 25 хвилин при температурі 200 градусів C). Якщо вам хочеться отримати рум’яну мяско з яблучками, можна фольгу зверху розкрити і підрум’янити 5 хвилин на грилі. Готовність свинини можна перевірити ножем, зробивши надріз. Якщо сік, що витікає прозорий, м’ясо готове. Якщо у вас є термометр для запікання м’яса, ще краще. У центр шматка вонзаем жало термометра і дивимося температуру. Ідеальна температура для свинини – 70 – 80 С градусів.
Запечене м’ясо дістати з духовки. Дати йому «відпочити» хвилин 10 – 15. Потім запечену свинину звільнити від фольги, викласти великим шматком на красиве блюдо. Прикрасити страву зеленню і свіжими овочами. Можна відразу нарізати на порційні шматочки. Подавати запечену свинину можна з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!