Запечені баклажани з овочами і сиром

Запечені баклажани з овочами і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуються швидко, просто, а головне – виходять неймовірно смачними !

Покроковий рецепт

Готуємо овочі.

Ріжемо баклажани уздовж, навпіл, що б вийшли «човники». Замочуємо в холодній воді на 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Займаємося овочами, ріжемо дрібно болгарський перець, цибуля. Печериці і помідори – тонкими слайсами.

Акуратно вирізаємо серединку, промазуємо сметаною або майонезом ( Можна маслом) Солимо, перчимо за смаком.

Складаємо всередину човників дрібно нарізані овочі. Зверху тремо вершковий сир, потім твердий. (Що б вершковий сир легше терся на тертці, перед готуванням потримайте його близько 15ти хвилин в морозилці). Посипаємо зверху зеленню. Розігріваємо духовку до 160°C. Стелимо на деко пергаментний папір і викладаємо наші човники. Відправляємо в духовку, приблизно на 15-20 хвилин. Стежимо за готовністю.

Витягуємо і можна подавати до столу. Наші човники вийшли дуже м’яким, соковитим, і неймовірно смачними! За цією осінню страву!
При бажанні можна експериментувати з інгредієнтами додавати фарш, кабачки, гарбуз і інші овочі.