Запечені кальмари фаршировані шпинатом і горіхами

Запечені кальмари фаршировані шпинатом і горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Таке страви відмінно поєднуються з макаронами і салатом. Можна подавати і як самостійне блюдо.

Інгредієнти

оливкова олія+ ще трохи – 1 столова ложка
цибуля – 1/2 головки
часник – 1 зубчик
шпинат – 2 жмені
анчоуси – 3 філе
каперси – 1 столова ложка
кедровий горіх – 3 столові ложки злегка запашні, якщо це можливо (необов’язково)
золотий родзинки – 3 столові ложки
сир пармезан – 2 столові ложки
очищені кальмари – 4 шт.
Сіль, спеції – за смаком
свіжа петрушка, лимонний сік – при подачі

Як приготувати Запечені кальмари фаршировані шпинатом і горіхами

Запечені кальмари, приготовані в сицилійському стилі, нафаршированны шпинатом, кедровим горіхом, родзинками і тертим сиром з невеликою кількістю анчоуса і каперсів. Це легко приготувати і абсолютно смачно!

Покроковий рецепт

Розігрійте духовку до 190 C.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Почистіть цибулю і часник. Ченок дрібно наріжте (можна скористатися часничницею). Цибулю поріжте побільше.

Додайте в сковороду порізану цибулю, смажте хвилину, потім додайте часник. Готуйте близько 3-5 хвилин, поки все не стане м’яким, але не коричневим.

Тим часом дрібно поріжте листя шпинату і наріжте філе анчоуса. Якщо ви вирішите додати каперси, наріжте їх. Додайте анчоуси, каперси і шпинат в сковороду.

Додайте горіхи, родзинки, сир. Все це можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику ніч.

Отриманою сумішшю нафаршируйте очищені кальмари. Покладіть фаршировані кальмари у форму для випічки, окропивши форму невеликою кількістю оливкової олії. Посоліть, приправте кальмари.

Запікайте фаршировані кальмари близько 20 хвилин.

Подавати фаршировані кальмари зі шпинатом з невеликою кількістю нарізаної петрушки і збризнуті лимонним соком.

Таке страви відмінно поєднуються з макаронами і салатом. Можна подавати як самостійне блюдо / закуску.