Таке страви відмінно поєднуються з макаронами і салатом. Можна подавати і як самостійне блюдо.

Інгредієнти
| оливкова олія+ ще трохи – 1 столова ложка | |
| цибуля – 1/2 головки | |
| часник – 1 зубчик | |
| шпинат – 2 жмені | |
| анчоуси – 3 філе | |
| каперси – 1 столова ложка | |
| кедровий горіх – 3 столові ложки злегка запашні, якщо це можливо (необов’язково) | |
| золотий родзинки – 3 столові ложки | |
| сир пармезан – 2 столові ложки | |
| очищені кальмари – 4 шт. | |
| Сіль, спеції – за смаком | |
| свіжа петрушка, лимонний сік – при подачі |
Запечені кальмари, приготовані в сицилійському стилі, нафаршированны шпинатом, кедровим горіхом, родзинками і тертим сиром з невеликою кількістю анчоуса і каперсів. Це легко приготувати і абсолютно смачно!
Покроковий рецепт
Розігрійте духовку до 190 C.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Почистіть цибулю і часник. Ченок дрібно наріжте (можна скористатися часничницею). Цибулю поріжте побільше.
Додайте в сковороду порізану цибулю, смажте хвилину, потім додайте часник. Готуйте близько 3-5 хвилин, поки все не стане м’яким, але не коричневим.
Тим часом дрібно поріжте листя шпинату і наріжте філе анчоуса. Якщо ви вирішите додати каперси, наріжте їх. Додайте анчоуси, каперси і шпинат в сковороду.
Додайте горіхи, родзинки, сир. Все це можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику ніч.
Отриманою сумішшю нафаршируйте очищені кальмари. Покладіть фаршировані кальмари у форму для випічки, окропивши форму невеликою кількістю оливкової олії. Посоліть, приправте кальмари.
Запікайте фаршировані кальмари близько 20 хвилин.
Подавати фаршировані кальмари зі шпинатом з невеликою кількістю нарізаної петрушки і збризнуті лимонним соком.
Таке страви відмінно поєднуються з макаронами і салатом. Можна подавати як самостійне блюдо / закуску.
