Запечений гарбуз з куркою під сиром

Запечений гарбуз з куркою під сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гарбуз — дуже корисний продукт! Вона містить велику кількість вітамінів, мінералів, білка, каротину, клітковини.

Інгредієнти

Куряча грудки – 500 г
Гарбуз – 800 г
Гарбузове насіння – 2 столові ложки
Сіль – за смаком
Базилік – 1 столова ложка
Майоран – 1 столова ложка
Рослинна олія – 2 столові ложки
Часник – 1-2 зубчики
Сир Дор Блю – 180 г
Сир пармезан – 100 г

Як приготувати Запечений гарбуз з куркою під сиром

Корисні властивості гарбуза містяться не тільки в її м’якоті, але і в гарбузовому насінні. Кількість високоякісного харчового масла в насінні досягає до 5 відсотків. Насіння володіють лікарськими властивостями, так що давайте і їх використовуємо в нашому рецепті :-).

Час запікання гарбуза залежить від її сорту. Літні сорти готуються набагато швидше. Їх м’якоть ніжніше і м’якше. А от зимові готуються трохи довше. Зате, з зимових сортів гарбуза ви можете приготувати цю страву навіть на новий рік! (якщо, звичайно, правильно її зберігайте). Варто враховувати, що чим менше гарбуз, тим вона смачніша. Гарбуз вагою понад 5 кг вже переспелая, хоча все залежить від сорту.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Гарбуз помити, очистити від шкірки, розрізати навпіл. Видалити у гарбуза насіння. М’якоть нарізати кубиками середнього розміру (у мене приблизно 1,5 – 2 см).

Філе курячої грудки промити, обсушити, нарізати невеликими шматочками (якщо є кістки, видалити їх). Перекласти шматочки курячого м’яса в глибоку чашу, додати 1 столову ложку сухого базиліка, 1 столову ложку рослинної олії, за смаком посолити, добре перемішати. Підготовлене м’ясо викласти у форму для запікання, відкласти всі поки в сторону.

Тепер підготуємо гарбуз. Перекласти нарізані раніше шматочки гарбуза у велику чашку, додати в неї 1 столову ложку майорану, 1 столову ложку рослинної олії, за смаком посолити, перемішати, щоб сіль і приправа рівномірно розподілилися. Потім сюди ж додати 2 столові ложки очищених гарбузового насіння, 1 – 2 зубчики дрібно рубаного часнику. Ще раз перемішати.

Викласти гарбуз кубики в форму для запікання прямо на м’ясо. У нас виходить 2 шари.

100 р сиру Пармезан нарізати дрібними кубиками, а 180 г сиру Дор Блю крупно нарізати. Викласти 2 види сирів зверху на гарбуз. Форму закрити фольгою (глянсовою стороною всередину, щоб страва у нас швидше і приготувався, і краще підрум’янилося). Запікати все в духовці при температурі 200 градусів до готовності гарбуза (приблизно близько 1 години).

Подавати до столу гарбуз, запечений в духовці з куркою можна прямо у формі або розкласти на порції. Приємного апетиту!