Ароматний перчик – нагадування про літо.
Інгредієнти
Перець свіжий гострий – 500 гр | |
Часник – 3 зубчики | |
Масло рослинне – 200 мл | |
Перець горошок – 10-15 шт | |
Сіль – 2 ч. л | |
Цукор – 2 ч. л | |
Оцет – 1 ст. л |
Білосніжна зима! Очікування улюблених свят Нового Року та Різдва Христового. У ці зимові дні хочеться додати яскравих фарб, тому завжди приємно зазирнути у свою комору, де є консервовані овочі. Печені, мариновані перці вже готову страву до будь-якого столу. Можна використовувати гострі перці, а можна солодкі різних кольорів. Рецепт з розрахунку на 500-грамову банку.
Покроковий рецепт
Викласти перець на деко і запікати в розігрітій до 180 0 С духовці 15 хвилин. Поки шкірка не стане коричневого кольору з усіх сторін. Запечений перець потрібно залишити в духовці або скласти в каструлю з кришкою і дати охолонути.
Очистити перець від шкірки.
Приготувати маринад. Олію довести до кипіння, додати цукор, сіль, перець, оцет, часник і кип’ятити ще 1-2 хвилини.
Перець скласти в банку.
Залити перець готовим маринадом, закрити банку. Банку простерилізувати.