Запечений перець на зиму

Запечений перець на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматний перчик – нагадування про літо.

Інгредієнти

Перець свіжий гострий – 500 гр
Часник – 3 зубчики
Масло рослинне – 200 мл
Перець горошок – 10-15 шт
Сіль – 2 ч. л
Цукор – 2 ч. л
Оцет – 1 ст. л

Як приготувати Запечений перець на зиму

Білосніжна зима! Очікування улюблених свят Нового Року та Різдва Христового. У ці зимові дні хочеться додати яскравих фарб, тому завжди приємно зазирнути у свою комору, де є консервовані овочі. Печені, мариновані перці вже готову страву до будь-якого столу. Можна використовувати гострі перці, а можна солодкі різних кольорів. Рецепт з розрахунку на 500-грамову банку.

Покроковий рецепт

Викласти перець на деко і запікати в розігрітій до 180 0 С духовці 15 хвилин. Поки шкірка не стане коричневого кольору з усіх сторін. Запечений перець потрібно залишити в духовці або скласти в каструлю з кришкою і дати охолонути.

Очистити перець від шкірки.

Приготувати маринад. Олію довести до кипіння, додати цукор, сіль, перець, оцет, часник і кип’ятити ще 1-2 хвилини.

Перець скласти в банку.

Залити перець готовим маринадом, закрити банку. Банку простерилізувати.