Дієтичне блюдо для людей, які ведуть здоровий спосіб життя, і люблять правильно і смачно поїсти. Неповторна запіканка-омлет з цвітної капусти в ніжному омлеті з молочним соусом. Ну дуже смачно!
Інгредієнти
цвітна капуста – 0.5 кг | |
солодкий перець – 2 штуки середнього розміру | |
морква – 2 штуки середнього розміру | |
петрушка – 2 гілочки | |
сметана – 1 столова ложка | |
молоко – 100 гр | |
вершкове масло – 50гр можна вершковий маргарин | |
панірувальні сухарі – 2 столових ложки можна манної крупи | |
курячі яйця – 4 штуки | |
сіль – за смаком | |
цибулю зелений – 2-3 пера |
Дієтичне, ніжне блюдо сподобається навіть самим вибагливим гурманам. Поєднання кольорової капусти, моркви. солодкого перчика в ніжному омлеті приправлений соковитою зеленню в молочному соусі, створює неповторний вишуканий смак. М’яка, соковита текстура страви підійде для людей всіх віків, ну а про корисні якості запіканки-омлету можна говорити довго. Цвітна капуста є хорошим джерелом корисних речовин, мінералів і вітамін, солодкий перець абсолютний чемпіон за кількістю в ньому вітаміну С і Р, він незамінний помічник нашого серця і судин. Морква, петрушка…, одним словом – це страва настільки корисно, що повинно бути в меню кожної людини, при тому воно незвичайно смачне.
Покроковий рецепт
Цвітну капусту, звільняю від листя, відрізаю товсту частину. Морква очищаю від шкірки, солодкий перець від насіння. Мою цибулю і петрушку. Дістаю з холодильника яйця, молоко та сметану, масло.
Капусту і моркву нарізаю на маленькі шматочки і варю 15 хвилин в підсоленій воді, спостерігаючи за тим. щоб вода не сильно кипіла. В цей час готую зелень: ріжу соломкою перець, петрушку і цибулю намагаюся кришити дрібніші. Відразу отмеряю скільки потрібно сметани і молока, потім розбиваю в чашку яйця. Роблю це для того, щоб нічого не упустити.
Нагріваю духовку до температури 150%, ставлю в неї форму для випічки омлету і трохи нагріваю його. Потім масло нарізаю маленькими шматочками і розкидаю по всій формі, посипаючи зверху панірувальними сухарями. Шар присипки роблю невеликий.
Викладаю туди зварену капусту та моркву, а зверху кладу порізаний солодкий перець і підготовлену зелень.
У чашу з яйцями вливаю молоко і сметану, і акуратно збиваю лопаткою або віником до отримання однорідної маси 2-3 хвилини. Щоб омлет вийшов пишний і ніжний, треба добре збити соус. Не забудемо посолити за смаком!
Випікання.
Заливаю молочним соусом овочі і ставлю в нагріту до 150% духовку. Випікаю 30-40 хвилин, поки не з’явиться гарна, рум’яна кірочка.
Подавати блюдо добре зі сметанною, можна додавати різну свіжу зелень: шпинат, салат листовий, рукола.
Любителі цієї страви завжди будуть в чудовій формі, стрункі і здорові!