Цвітну капусту, звільняю від листя, відрізаю товсту частину. Морква очищаю від шкірки, солодкий перець від насіння. Мою цибулю і петрушку. Дістаю з холодильника яйця, молоко та сметану, масло.
Капусту і моркву нарізаю на маленькі шматочки і варю 15 хвилин в підсоленій воді, спостерігаючи за тим. щоб вода не сильно кипіла. В цей час готую зелень: ріжу соломкою перець, петрушку і цибулю намагаюся кришити дрібніші. Відразу отмеряю скільки потрібно сметани і молока, потім розбиваю в чашку яйця. Роблю це для того, щоб нічого не упустити.
Нагріваю духовку до температури 150%, ставлю в неї форму для випічки омлету і трохи нагріваю його. Потім масло нарізаю маленькими шматочками і розкидаю по всій формі, посипаючи зверху панірувальними сухарями. Шар присипки роблю невеликий.
Викладаю туди зварену капусту та моркву, а зверху кладу порізаний солодкий перець і підготовлену зелень.
У чашу з яйцями вливаю молоко і сметану, і акуратно збиваю лопаткою або віником до отримання однорідної маси 2-3 хвилини. Щоб омлет вийшов пишний і ніжний, треба добре збити соус. Не забудемо посолити за смаком!
Випікання.
Заливаю молочним соусом овочі і ставлю в нагріту до 150% духовку. Випікаю 30-40 хвилин, поки не з’явиться гарна, рум’яна кірочка.
Подавати блюдо добре зі сметанною, можна додавати різну свіжу зелень: шпинат, салат листовий, рукола.
Любителі цієї страви завжди будуть в чудовій формі, стрункі і здорові!