Запіканка овочева зі свинячим фаршем під сиром
Інгредієнти
Картопля – 6 шт. | |
Кабачки – 4 шт. | |
М’якоть свинини – 700 гр. або готовий фарш | |
Сир твердий – 200 гр. | |
Перець чорний – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Іноді хочеться зі звичайних продуктів приготувати яку-небудь незвичайне і ефектне блюдо. Пропоную ось таку просту запіканку з картоплі, кабачків і свинячого фаршу під красивою сирною скоринкою
Покроковий рецепт
М’якоть свинини перемолоти на фарш. Посолити і поперчити. Форму для запікання змастити рослинним маслом і полити трохи соусом. Викласти шар фаршу.
Форму для запікання змастити рослинним маслом і полити трохи соусом. Викласти шар фаршу.
Картопля вимити, очистити від шкірки і нарізати на кружечки. Викласти половину картоплі на шар фаршу.
Кабачки також промити і нарізати на кружечки. Викласти половину на шар картоплі. Потім знову шар картоплі і знову кабачків. Накриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
Поки запіканка печеться натерти твердий сир на крупній тертці.
Дістаємо після зазначеного часу запіканку, знімаємо фольгу і посипаємо сиром. Готуємо ще 15-20 хвилин, поки сир не з’явиться рум’яна кірочка.
Запіканка виходить дуже красивою в розрізі і дуже-дуже смачною!