Запіканка з брокколі з грибами і сиром

Запіканка з брокколі з грибами і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Броколі – це овоч з родини капустяних. Капуста дуже корисна, до того ж і малокалорійні.

Інгредієнти

Брокколі – 200 г
Гриби печериці – 150 г
Яйця курячі – 5 шт.
Молоко – 0,5 склянки
Борошно – 0,5-1 стакан
Сир – 100 г (тертий)
Сіль – за смаком
Рослинне масло – 2-3 столові ложки

Як приготувати Запіканка з брокколі з грибами і сиром

Брокколі трохи схожа на цвітну капусту, але має більш ніжний, пряний смак. У цій капусті міститься велика кількість вітаміну С (для порівняння, в 2 рази більше ніж у цитрусових), вітаміни К, РР, U, бета-каротин (який дуже корисний для поліпшення гостроти зору і краси). У брокколі величезну кількість мінеральних речовин: заліза, калію, кальцію, натрію, марганцю, міді, фосфору, магнію, хрому, бору, йоду, а так само хлорофілу, який благотворно впливає на склад крові. Особливо капусту брокколі корисно вживати людям, які страждають розладом нервової системи, сердечністю недостатністю, склерозом. Броколі містить у собі речовини, здатні боротися з виразкою шлунка і які перешкоджає появі ракових клітин.

Як вибрати в магазині брокколі, щоб у ній були максимально збережені корисні речовини?
– Максимальну кількість корисних речовин в брокколі пізньої осені-на початку зими.
– Брокколі повинна мати темно-зелений (іноді синюватий) відтінок з твердими головками (якщо на капусті видно жовті суцвіття – капуста перезріла і вітамінів в ній мало, та й смак буде не той).
– Неприємний запах – ознака зіпсованого продукту.

Для тривалого зберігання можна зрізати черешок у брокколі і поставити його в воду, накривши поліетиленовим пакетом. Зберігати овоч необхідно в холодильнику.

Покроковий рецепт

Капусту броколі відварити в підсоленій воді. Варити капусту до напівготового стану хвилин 10 (так як в подальшому вона буде ще запікатися), потім воду злити. (Для збереження корисних властивостей, краще всього приготувати брокколі на пару).

Броколі розділити на суцвіття, викласти у вогнетривку форму, розподіливши рівномірно по всьому дну.

Гриби добре промити під холодною проточною водою, нарізати скибочками або на чверть. Викласти печериці у форму, поверх капусти. Збризнути все рослинним маслом.

Приготувати тісто для запіканки.
5 курячих яєць збити з 0,5 склянки молока, посолити за смаком.

Додати просіяне борошно (частинами, щоб не утворилося грудочок), перемішати. (Кількість борошна залежить від розміру яєць і самої муки, тому дивіться самі, тісто повинно вийти по консистенції, як на млинці).

Додати тертий сир (невелику кількість сиру відкласти, для посипання запіканки зверху), перемішати виделкою.

Залити капусту брокколі і гриби сирним тестом.

Присипати залишилися (раніше відкладеним) тертим сиром.

Форму загорнути накрити фольгою або кришкою. Випікати запіканку з брокколі з грибами і сиром в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Перед подачею запіканку з капусти трохи остудити. Нарізати порційно, подавати до столу. Приємного апетиту!