Вершки в рецепті можна замінити молоком або сметаною. Кількість порцій залежить від об’єму форми, в якій буде запікатися блюдо. Із зазначеної кількості продуктів у мене вийшло вісім.
Інгредієнти
Спагетті – 500 г | |
Ковбаса – 250 г На свій смак | |
Сир твердий – 200 г | |
Вода – 2,5 л. | |
Сіль – 1ст.л Частину для варіння спагетті, а частина для заправки. | |
Вершки 10% жирності – 150 мл | |
Майонез – 4 ст. л | |
Яйця – 3 шт | |
Масло рослинне – 2 ст. л | |
Перець – 1 р |
Повсякденну їжу можна і потрібно робити різноманітною. Звичайні спагетті я перетворю в неймовірно смачну запіканку.
Страва вийде дуже ситною, вона ідеально підійде для ситної вечері з друзями або для того, щоб взяти його з собою на роботу для обіду.
Покроковий рецепт
Знадобиться наступний набір продуктів:
Для відварювання спагетті, закип’ятимо достатню кількість підсоленої води. Вони не повинні бути переварені, час готування після закипання, 5 -7 хвилин.
Наріжемо великими брусочками ковбасу, вона у мене на половину з шинкою, обсмажимо їх на розпеченому маслі.
За допомогою дрібної терочки, натремо сир.
Щоб приготувати заливку в глибокій ємності змішуємо вершки, яйця і майонез, заправити спеціями і гарненько збити до однорідності.
Готові макарони потрібно злити, промити кип’яченою водою і з’єднати з готової заливкою, слідом відправимо підсмажену ковбасу і частину дрібно натертого сиру. Всю суміш перекладемо в форму, розподіляємо залишився сир по всій поверхні, зверху додамо спеції.
запікати не більше 20 хвилин
Духовка вже розігріта, відправляємо в неї вогнетривку форму.
Час приготування при t 175 – 180 °С не більше 20 хвилин, верх має трохи підрум’янитися.
Запіканка готова, я сподіваюся, що вона буде вам до смаку, а рецепт стане одним з улюблених.