Пропонуємо вам приготувати апетитну і ситну запіканку, основу якої складають відварені макарони з подрібненими сосисками. Привабливий вигляд запіканці надає сирна скоринка.
Інгредієнти
Макарони – 150 гр варені | |
Сосиски – 2 шт. | |
Яйце – 1 шт. | |
Майонез – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Сир – 80 гр твердий | |
Масло рослинне – 2 ст. л. |
Для приготування запіканки вам будуть потрібні вже відварені макаронні вироби. Це можуть бути макарони, ріжки, черепашки, макарони. Сосиски ми взяли звичайні – молочні. Сир краще використовувати твердих сортів, типу «голландський», «російський», «пармезан» та аналогічні. Для готування макаронної запіканки підготуйте жароміцну форму. Інші кулінарні подробиці в нашому покроковому рецепті.
Покроковий рецепт
Отже, використовуємо для запіканки вже відварені макаронні вироби. До речі, можна взяти макарони зварені напередодні, але не з’їдені. Перекладаємо макаронні вироби в миску. Сосиски перекладаємо на обробну поверхню, нарізаємо у формі півкілець. Нарізку з сосисок перекладаємо до макаронних виробів.
В іншу миску розбиваємо куряче яйце. Додаємо до нього майонез. Приправляємо інгредієнти сіллю, перчимо небагато. Яйце з майонезом збиваємо міксером. Отриману яєчну суміш вливаємо до макаронів і сосисок.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом. Макаронні вироби відправляємо в миску.
Твердий сир натираємо на тертці. Присипаємо сирної стружкою макарони з сосисками.
Форму ставимо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.
Запіканка з макаронів з сосисками під сирною скоринкою готова! Приємного всім перекусу!