Зелений борщ з кропивою і морською капустою
Інгредієнти
Кропива – 250 гр. | |
Картопля – 2 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Морська капуста – 250 гр. | |
Яйця – 2 шт. |
Прийшла весна і починається пора молодий соковитої зелені, яку можна купити або нарвати самому. У нас в лісі виросла молода кропива. Вирішили ми її нарвати і що-небудь приготувати смачне і корисне. Адже всім відомо, що молода зелень покупна часто сповнена нітратів. Зате в виростає в лісі зелені, цього немає. Чесно кажучи, це перший раз, коли я щось готую з кропивою, тому для мене це експеримент. Що ж спробуємо, що з цього вийде.
Покроковий рецепт
1. Кропиву добре промити, обшпарити окропом, нарізати.
2. Картоплю, цибулю та моркву також промити, очистити. Картоплю і цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці.
3. Яйця відварити до готовності, очистити і нарізати кубиками.
4. Картоплю залити водою, довести до кипіння, зняти піну. Потім кинути цибулю, моркву, кропиву і морську капусту. Посолити. Варити суп 40 хвилин.
5. В самому кінці можна додати рубане варене яєчко. Приємного апетиту!